Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

159 aules participaran a la 6a edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

tisner.

Creix la varietat territorial de les escoles participants tot i que els centres apuntats al concurs disminueixen a causa de la pandèmia

Més de 3.000 alumnes d’arreu del domini lingüístic desenvoluparan jocs en català al llarg del curs 

La Plataforma per la Llengua ha tancat el període d’inscripcions al Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català amb un total de 159 aules de 82 escoles apuntades. Alumnes de Catalunya, la Catalunya Nord, el País Valencià, les Illes Balears, la Franja de Ponent, Andorra i l’Alguer participaran en la sisena edició del concurs de l’entitat. 

Més de 3.000 alumnes desenvoluparan al llarg del curs jocs en català, que es podran presentar en format digital a través d’un vídeo i mostrarà el joc i el seu funcionament. El concurs s’ha adaptat a la situació actual i permetrà, d’aquesta manera, reduir desplaçaments i contactes. Així, l’entitat també busca afavorir l’aprenentatge en l’ús d’eines digitals mentre també es desenvolupa el vessant més creatiu dels alumnes. 

Tot i la situació actual de pandèmia, que ha fet disminuir el nombre d’escoles participants enguany, un total de 40 noves escoles s’ha animat a participar-hi per primera vegada i també ha crescut la varietat territorial de les aules: ha augmentat la participació del País Valencià i ja són 5 escoles de la Catalunya Nord les que presentaran jocs al concurs. 

Els alumnes ja poden presentar les seves maquetes i tenen fins al 21 d’abril de 2021 per a fer-ho. A partir d’aquell moment un jurat especialista començarà el període de valoració de propostes i les aules guanyadores es donaran a conèixer en una cerimònia de lliurament de premis, que serà en format presencial o virtual segons la situació de la pandèmia.

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català està adreçat als alumnes d’11 i 12 anys i té l’objectiu que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana a partir de la creació del seu propi joc. Aquesta hauria de ser la setena edició del concurs, però el 2020 la sisena edició es va haver d’anul·lar a causa de la pandèmia. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere