Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova plataforma “Girona Voluntària” amb la unió de nou entitats socials

Notícia anterior
Notícia posterior

Girona

La federació sense ànim de lucre té com a objectiu rejovenir el voluntariat i crearà una borsa de persones voluntàries independents.

 

Girona ja ha vist sorgir aquest 2021 una nova federació sense ànim de lucre constituïda entre 9 entitats socials de la ciutat. Neix Girona Voluntària, una plataforma que té com a objectiu ampliar i rejovenir el voluntariat actual i oferir serveis que vagin molt més enllà de temes socials. En aquesta línia, Girona Voluntària apostarà per crear una borsa de persones voluntàries independents per poder donar suport a les entitats gironines.

Les entitats impulsores de la nova federació són: l’AFA del Centre d’Educació Especial Palau, l’Associació MIFAS, la Fundació Oncolliga, la Fundació SERGI, l’Associació Multicapacitats, la Fundació Ramon Noguera, la Fundació Sant Vicenç de PaülSupport-Fundació Tutelar Girona i el GEiEG-Grup Excursionista i Esportiu Gironí. En aquest sentit, les entitats treballaran enxarxades i amb la intenció de transformar el voluntariat en un projecte comú i compartit.

La presidenta de Girona Voluntària, Maria Mercè Roca, ha explicat que tot i que el teixit voluntari actual de les comarques gironines és molt potent, necessita ampliar-se. És per això que volen arribar a gent jove, ja que gran part de les persones voluntàries són gent gran amb temps per dedicar-se a un projecte d’una entitat. Des de Girona Voluntària defensen que el voluntariat s’ha de viure tota la vida i per aquest motiu faran campanyes de sensibilització per animar a persones de totes les edats a esdevenir voluntàries.

A més, la nova federació vol ampliar el seu camp d’acció i no tancar-se només a l’àmbit social. “La societat avui dia té moltes demandes i n’hi haurà més perquè les administracions no hi arriben”, ha explicat en declaracions a mitjans Maria Mercè Roca. Així doncs, l’entitat vol potenciar també diferents tipologies de voluntariat com poden ser l’ambiental, el voluntariat amb animals domèstics, l’esportiu o el cultural.

Una llavor a la ciutat de Girona amb intenció d’expandir-se

Girona Voluntària començarà les seves activitats a la ciutat de Girona amb la intenció de créixer i expandir-se a la resta del territori gironí. Com a pal de paller, la nova federació vol mantenir una gestió de proximitat interlocució ràpida i directa de les entitats. Per aquest motiu, volen crear una borsa de voluntariat conjunta on tindran en reserves, segons han comentat, a totes les persones que vulguin fer qualsevol classe de voluntariat.

Això vol dir que les persones voluntàries no es vincularan a una entitat concreta sinó que seran polivalents. Quan es registrin a la borsa, però, podran indicar els seus interessos perquè les entitats els puguin contactar. Una altra modalitat de voluntariat que promouran serà el voluntariat en família. Tot i que no és gaire habitual a Catalunya, des de Girona Voluntària ho veuen clau perquè pot posar les bases del que serà la llavor del voluntariat en la gent jove.♦

Text: Rubén Escobar / FCVS / Xarxanet.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere