Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Next Generation EU: El Govern català inclou 4 projectes culturals a la candidatura dels fons europeus per a la reactivació econòmica

Notícia anterior
Notícia posterior

nextgenerationeu

Els projectes tracten de desenvolupament territorial sostenible i d’innovació tecnològica, amb la cultura com a motor

A partir d’aquesta acceptació, els projectes preveuen completar més col·laboracions i major concreció fins que el Govern i l’executiu estatal facin públiques les convocatòries per a sol·licitar els fons

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha inclòs quatre projectes culturals en la proposta d’iniciatives catalanes candidates a obtenir recursos del fons Next Generation EU, elaborada per la Comissió per a l’elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO).

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha destacat que “aquests projectes exigeixen la col·laboració amb el màxim nombre d’agents possible i una mirada transformadora i de futur per al país. En aquest sentit, amb l’esforç de tothom creiem que hem fet una bona candidatura.”

Els quatre projectes seleccionats són:

– Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del vídeojocs del sud d’Europa. L’objectiu d’aquest projecte gira a l’entorn de la construcció d’una infraestructura que esdevingui un Centre de recerca i producció per als sectors audiovisual i de continguts digitals i que integri facilitats de producció per al mercat nacional i internacional, l’acolliment d’empreses, la innovació tecnològica i la formació avançada, dotat de tecnologia puntera i en constant actualització a les necessitats del mercat i a la creació de tecnologia. Aquest projecte compta amb la implicació del departaments de Cultura i Empresa i Coneixement, els ajuntaments de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Sant Joan Despí, així com empreses destacades dels sectors implicats i plataformes i mitjans audiovisuals.

– Impuls del medi natural i les àrees rurals. Aquest projecte vol protegir el medi natural i la biodiversitat, fent-los compatibles amb el desenvolupament econòmic sostenible i la creació d’oportunitats al territori, a partir del patrimoni natural i cultural. Participen en la promoció del projecte diverses administracions locals, entitats ambientals i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, entre altres.

– Hub d’IA i tecnologies de la llengua, motor per a les empreses. Amb aquesta proposta s’impulsarà un hub per enfortir l’ecosistema d’intel·ligència artificial català i liderar la generació de coneixement i la creació de solucions basades en IA que fomenti el creixement econòmic i la millora de la vida de les persones. El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i diverses universitats catalanes hi participen.

– Urban Tech Hubs. Estructuració de campus per a la innovació i l’emprenedoria tecnològica i industrial a través de diferents espais que, com a hubs verticals, tenen l’objectiu de desenvolupar eixos industrials tractors de l’ecosistema i l’economia: mobilitat, salut, retailfash tech, sostenibilitat-indústria 4.0, fintechurbantech, connectivitat, deeptechart tech, màrqueting i publicitat, nutrició i sports tech. Hi estan implicats Barcelona Tech City, empreses i clústers, entitats i col·legis professionals, així com universitats i centres de recerca.

Aquests quatre projectes, escollits pel seu potencial i la seva capacitat transformadora, formen part de la tria de 27 projectes emblemàtics seleccionats per la CORECO d’entre les 542 iniciatives presentades per l’Administració (Generalitat i ens locals), empreses privades, consorcis i entitats del tercer sector, els quals han tramès les seves propostes a través de les bústies electròniques habilitades per la Generalitat amb aquesta finalitat. Les bústies es mantindran obertes per rebre propostes fins que el Govern de la Generalitat i l’Executiu estatal facin públiques les convocatòries inicials per sol·licitar els fons.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere