Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut Valencià de Cultura porta els millors curts valencians al mercat del curt del Festival de Clermont Ferrand

Notícia anterior
Notícia posterior

curt

Clermont-Ferrand és un dels festivals internacionals de curts més prestigiosos del món

El mercat del curt Short Film Market se celebra de l’1 al 5 de febrer en el marc d’aquest festival

 

L’Institut Valencià de Cultura porta els curts valencians al mercat del curt que se celebra dins del Festival Internacional de Curts de Clermont-Ferrand (França) de l’1 al 5 de febrer.

Aquesta edició de 2021 del festival i del mercat del curt, a causa de les restriccions per la pandèmia es desenvolupa de manera telemàtica. Per a facilitar l’accés i el coneixement dels curts valencians presents en el mercat del festival, l’IVC ha creat un canal telemàtic en el qual programa curts als quals poden accedir els professionals, programadors i representants d’altres festivals, amb la finalitat d’ampliar el ressò d’aquests treballs i que siguen coneguts pel nombre més gran de professionals que siga possible de cara a la seua venda en l’àmbit internacional.

Els curts valencians que es poden veure en aquesta plataforma reuneixen la ficció, l’animació i el documental i són: ‘Stanbrook’, curt de ficció d’Òscar Bernàcer; ‘Proceso de selección’, curt d’animació de Carla Pereira; ‘Sobre mi familia cuando la pandemia’, curt documental de Javier Robles; ‘La luna, Tomasico y mi abuela’, curt de ficció d’Àngel Caparrós; ‘Mar Nuestro’ curt documental d’Álvaro López Soriano i Franz Blanco; i ‘Los patos’, curt d’animació d’Ángela Arregui.

Aquest catàleg s’ha realitzat per primera vegada al gener de 2021, i s’anomena ‘Curts 2021’ (vol.1) perquè al juny eixirà el segon volum de ‘Curts’. A partir d’ara, l’IVC elaborarà dos catàlegs anuals de Curts Comunitat Valenciana, el primer volum del qual es publicarà al gener, i el segon al juny, amb un màxim de sis curtmetratges per cada un. L’IVC farà una promoció de cada catàleg de curtmetratges per un període de dotze mesos.

El fet de dividir els curts seleccionats de l’any en dues parts permet promocionar més curtmetratges, i poder començar la promoció de les obres des de la seua creació.

El jurat per a aquesta primera selecció de curts va estar format per Ramón Alfonso, Lorena Martín i Nuria Castellote.♦

Enllaç als curts … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere