Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Reforçat el PROGRAMA INTERLINGUA de Catalunya d’ajuts al foment de les llengües a la universitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

interlingua

El programa concedeix ajuts per a actuacions de foment i ús del català, l’occità, la llengua de signes catalana i les terceres llengües al sistema universitari de Catalunya

 

El Govern català ha aprovat una aportació de 72.000 euros per atendre les despeses de la convocatòria d’ajuts a les universitats catalanes per al foment i l’ús de les llengües en l’àmbit universitari, INTERLINGUA. Aquest finançament es concretarà per mitjà d’una transferència de crèdits des del pressupost del Departament de Cultura al del Departament d’Empresa i Coneixement, que finança aquesta convocatòria amb una aportació de 551.779 euros. L’import global de la convocatòria per a l’any 2021 quedarà fixat així en 623.779 euros.

El programa INTERLINGUA concedeix ajuts per a actuacions de foment i ús del català, l’occità, la llengua de signes catalana i les terceres llengües en l’àmbit de les universitats del sistema universitari de Catalunya. S’hi inclou l’oferta de cursos virtuals i semipresencials de català a les plataformes Parla.cat i Aula Mestra de la Direcció General de Política Lingüística, així com el suport a cursos virtuals de terceres llengües; els ajuts per a l’elaboració de nous materials didàctics, preferentment virtuals, eines d’avaluació continuada, tests i proves de nivell en línia, entre d’altres. També per a l’elaboració de materials i la creació de cursos adreçats als estudiants internacionals que arriben a les universitats catalanes o als estudiants catalans que participen en programes de mobilitat internacional, o per a l’elaboració de recursos lingüístics que condueixin a incrementar la docència i la recerca en les llengües de la convocatòria.

Es presenta en dues modalitats d’ajuts. D’una banda, l’adreçada a projectes en el conjunt del sistema universitari de Catalunya, que inclou projectes interuniversitaris o d’accés lliure que poden beneficiar tot el sistema universitari. De l’altra, per a actuacions pròpies i específiques de les universitats, que inclou projectes que impulsa cada universitat amb caràcter intern, el resultat dels quals se circumscriu a l’àmbit intrauniversitari. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere