Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La nova Fundació Òpera Catalunya presenta la seva primera producció operística del 2021

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

tosca

‘Tosca’, de G. Puccini s’estrenarà a Sabadell els dies 24, 26 i 28 de febrer i realitzarà gira per Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus, Viladecans, Barcelona, Girona i Lleida fins el 19 de març

La consellera Ponsa ha destacat que “el Govern de la Generalitat hi és completament compromès en aquest projecte de país, que té com a objectiu portar l’òpera arreu del territori, i posar-la a l’abast de tothom”

La Fundació Òpera Catalunya és una nova entitat que dona continuïtat al cicle Òpera a Catalunya, liderat durant més de 38 anys per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha presentat avui la primera producció operística del 2021 de la Fundació Òpera a Catalunya (FOC), ‘Tosca’, de G. Puccini, que s’estrenarà a Sabadell els dies 24, 26 i 28 de febrer i realitzarà gira per Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus, Viladecans Barcelona, Girona i Lleida fins el 19 de març de 2021.

La consellera ha estat acompanyada de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés i Falgueras; el president de la FOC i la Fundació Fluidra, Joan Planes; la directora artística i president d’honor de la FOC, Mirna Lacambra; el president de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins; el president de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Jordi Cos; i el director general de la FOC, Oscar Lanuza.

La consellera Ponsa ha destacat que “el Govern de la Generalitat hi és completament compromès en aquest projecte de país, que té com a objectiu portar l’òpera arreu del territori, i posar-la a l’abast de tothom”. “És un exemple excel·lent de cooperació públic-privada, i una forma de fer xarxa en l’àmbit cultural, sostenible i de qualitat, que neix de la societat civil”.

La Fundació Òpera a Catalunya està formada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, amb el suport del Departament de Cultura, l’Ajuntament de Sabadell, el Ministerio de Cultura y Deporte, la Diputació de Barcelona i d’altres institucions, patrocinadors, col·laboradors i mecenes

Aquesta nova entitat es constitueix com l’instrument necessari per garantir la continuïtat i creixement del cicle Òpera a Catalunya, liderat durant més de 38 anys per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, amb l’objectiu de donar continuïtat a l’activitat actual del cicle d’Òpera a Catalunya, i fomentar la creació, la producció pròpia, l’exhibició, la comunicació, la innovació, l’emprenedoria, l’arrelament a la societat, la potenciació dels joves talents, la sostenibilitat, l’eficiència i la responsabilitat de les produccions operístiques i líriques. També vol esdevenir una institució de referència, estratègica i prestigi, atractiu pel públic, programadors, institucions, patrocinadors i artistes en el pròxims anys.

La primera producció de la FOC serà ‘Tosca’ de G. Puccini amb un total d’11 funcions a 9 ciutats de 8 comarques. Més de 5 milions de persones podran accedir alguna d’aquestes funcions, tot i els confinaments perimetrals actuals.

La preparació i la realització d’aquesta producció seguirà el protocol de prevenció, que inclou una planificació específica amb els cossos artístics treballant amb bombolles aïllades, tests de detecció de Covid-19 de freqüència setmanal per orquestra i cor i 2 cops per setmana pels solistes. Així mateix, tots els teatres aplicaran el protocol que garanteix la seguretat del públic incloent separació, limitació d’aforament, entrades assignades, ventilació i control als accessos i sortides.

‘Tosca’ compta en el seu elenc artístic amb les sopranos Maribel Ortega i Carmen Solís en el paper de Floria Tosca, el tenor Enrique Ferrer serà Mario Cavaradosi, el baríton d’origen gallec Luís Cansino en el paper de Il Barone Scarpia, Pau Armengol com a Sagristà i Alejandro Baliñas com Angelotti són joves professionals sorgits de la pedrera de l’Escola d’Òpera de Sabadell.

La batuta de la direcció musical correrà a càrrec del jove director sabadellenc Sergi Roca, una de les primeres i poques oportunitats del director a Catalunya, però que ja manté una sòlida carrera a Alemanya. La direcció del cor del director Daniel Gil de Tejada. La direcció d’escena serà de la mà de Carles Ortiz i l’escenografia de Jordi Galobart. La producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra.

Basada en l’obra teatral de Victorien Sardou, ‘Tosca’ és una òpera d’estètica realista considerada per Giacomo Puccini com una obra sense proporcions excessives, que no exigia superabundància de música ni esdevenia un espectacle decoratiu. És l’òpera on de la manera més cruel les il·lusions són destrossades per la realitat, on enganys, desitjos i traïcions es mesclen en una Roma obscura entre les emocions i anhels dels tres protagonistes Floria Tosca, Mario Cavardossi i Il Barone Scarpia, destinats irremeiablement a un final tràgic.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere