Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou recurs didàctic per a apropar el teixit empresarial dels territoris Leader a les aules, en el marc del projecte de cooperació Leader ‘Futurs Emprenedors Rurals’ (FER)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

FER

FER és un projecte de foment de l’emprenedoria adreçat a nens i nenes de cicle superior de primària d’escoles ubicades en els territoris rurals

 

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord, en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, ha creat un nou recurs didàctic per a apropar el teixit empresarial dels territoris Leader a les aules, en el marc del projecte de cooperació Leader Futurs Emprenedors Rurals (FER).

Futurs Emprenedors Rurals és un projecte de foment de l’emprenedoria adreçat a nens i nenes de cicle superior de primària d’escoles ubicades en els territoris rurals. Els i les alumnes aprenen a cercar les oportunitats que els ofereix el seu entorn per tal de crear un projecte empresarial. Així doncs, fomenten les habilitats emprenedores i treballen diferents àrees relacionades amb l’empresa com la comunicació, el màrqueting, els ingressos i les despeses…, combinades amb les diferents competències bàsiques de cicle superior de primària.

En ‘L’Aventura de FER’, l’abella protagonista juga amb els paral·lelismes entre un rusc que s’està despoblant i les zones rurals per a explicar la importància de la població rural per a la societat, com la de les abelles per a la biodiversitat. Els materials didàctics s’estructuren en 3 blocs:  ‘Quina bona idea’, ‘Els reptes de FER’, i ‘Històries d’Empreses de la Catalunya rural’.

I en el marc del projecte FER, ara s’ha creat l’esmentat nou recurs didàctic per a apropar el teixit empresarial dels territoris Leader a les aules. Es tracta d’un trencaclosques de més de 6 m2, que, una vegada encaixat, forma el mapa de Catalunya, en el que es relaciona els sectors econòmics per comarca i s’ubica les empreses dels territoris rurals de Catalunya, redactades en el bloc 3 del projecte FER, on s’explica i es dón a conèixer les iniciatives de diversificació econòmica de territori Leader.

D’aquesta manera es vol contribuir a fixar en el mapa les empreses dels territoris rurals, i  posant-les en valor davant dels nostres joves, mestres i famílies, distingint-ne la seva innovació, la diversificació econòmica, i la seva visualització de les oportunitats dels territoris rurals, així com les diferents maneres que han trobat per a aprofitar-les.

Aquest mapa compta amb una proposta didàctica per a treballar diferents reptes en grup a les aules. Els Centres de Recursos Pedagògics (CRP) complementaran el mapa amb un robot Bee-bot, ja que permet treballar la robòtica, i es deixarà en préstec a aquelles escoles que el sol·licitin, prioritzant les que implementen el projecte FER a l’aula, però també a aquelles escoles que vulguin conèixer el teixit econòmic de la Catalunya Rural, a la vegada que s’inicien en l’emprenedoria.

La distribució del mapa per part dels Grups d’Acció Local (GAL) als diferents territoris es va iniciar a finals de gener per tal que les escoles puguin demanar el recurs a aquells CRP que tenen actiu el servei de préstec durant el segon i el tercer trimestres.

Una vegada entregat el mapa, estan previstes diverses sessions en línia, dirigides a la comunitat educativa, per a explicar el projecte FER i els seus materials, i així engrescar a les escoles per a treballar l’emprenedoria tenint en compte els reptes dels territoris rurals.

Els Grups d’Acció Local socis del projecte són: Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Leader del Camp, Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya, Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre Montsià, Associació Leader Ponent, Consorci Leader Pirineu Occidental, Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Terra Alta Ribera d’Ebre, i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. Per tant, la majoria de les comarques que conformen aquests territoris disposaran d’un exemplar del mapa per a deixar en préstec a les escoles del seu territori.

FER està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord, amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), i el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). A www.futursemprenedors.cat hi ha disponible el material didàctic, i més informació sobre el projecte.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere