Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Manifest “SUPORT a la CIÈNCIA”: Acadèmics i investigadors reclamen pel nou Govern de Catalunya una Departament específic d’Universitats i Recerca

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

nou departament

Representants del món universitari i de la recerca han impulsat el Manifest “Suport a la Ciència”, a través del qual reclamen la recuperació del Departament d’Universitats i Recerca en el nou Govern de la Generalitat de Catalunya.

El text destaca que el país travessa una situació “inèdita” i que la pandèmia ha posat en valor la recerca científica. Els signants, un miler, asseguren que són diversos però els uneix una idea molt clara: “només una aposta decidida per la recerca científica ens permetrà garantir un futur millor per a les properes generacions”. Defensen que els països capdavanters “no amaguen que la ciència juga un paper clau” en les estratègies per sortir de la crisi i per això reclamen enfortir aquestes polítiques.

“Som conscients de les emergències econòmiques i socials que haurà de resoldre el proper Govern, però també sabem que per fer-hi front és imprescindible apostar per les polítiques de coneixement, de formació universitària de qualitat i de recerca científica”, continuen.

Alerten que Catalunya “no es pot permetre fallar en aquest camp” i per això consideren que és el moment que les polítiques sobre universitats i ciència “tinguin una veu pròpia al Consell Executiu” recuperant el Departament. “És el signe del temps, no deixem perdre aquesta oportunitat de formar part dels països que contribueixen a crear un món millor”, finalitzen.

El Manifest ara és obert a tothom i es continua recollint suports i adhesions  en el web: https://www.suportalaciencia.cat/

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere