Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’iFest celebrarà el proper 24 de març el gran Demo Day al Barcelona Startup Congress

Notícia anterior
Notícia posterior

bsc

La participació de l’iFest al Barcelona Startup Congres respon a la necessitat de donar impuls al talent i apoderar els joves perdonar resposta als reptes de la societat, participant en esdeveniments de l’ecosistema emprenedor 

El Demo Day de l’iFest es retransmetrà exclusivament en streaming a través de la web oficial del congrés 

El programa del Barcelona Startup Congres inclou noms coneguts com José Andrés, xef amb base a Washington i portada de la revista Time l’abril passat; Natalia Olson-Urtecho, exconsellera d’innovació de la Casa Blanca, amb el Govern d’Obama; i Anna Gener, CEO de Savills-Aguirre Newman Barcelona

 

Barcelona, la cinquena millor ciutat del món per establir una startup, acollirà els propers 23 i 24 de març la segona edició del Barcelona Startup Congress (BSC). L’esdeveniment posarà en relleu el poder del nucli emprenedor a l’estat espanyol a través de la participació de directius de les empreses i startups líders del moment. Tanmateix, reactivarà el sector emprenedor en un any marcat per la Covid-19. Entre els seus objectius, el congrés pretén dialogar sobre innovació, talent i emprenedoria des de la ciutat comtal i amb una mirada nacional i internacional.

El dia 24 de març en el bloc del talent del congrés tindrà lloc el gran Demo Day de l’iFest, un programa d’aprenentatge i disrupció adreçat a joves organitzat pel Departament d’Empresa i Coneixement, en el qual han de desenvolupar un prototip com a solució a diferents reptes plantejats per empreses utilitzant una metodologia innovadora, a través d’una mentoria i activitats al territori.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, inaugurarà l’acte, participarà en el lliurament de premis i intervindrà en la cloenda.

L’objectiu d’aquesta iniciativa i de la participació al Barcelona Startup Congres és traslladar la consciència que els joves poden fer grans coses en els propers anys, que poden ser més “sofisticades” del que inicialment poden pensar, que aquesta sofisticació pot venir de la ciència, la innovació i la tecnologia; la disrupció en general. L’iFest està adreçat a tots aquells joves que tinguin interès per la ciència, la innovació, la tecnologia i que vulguin fer aportacions disruptives a la societat.

Pel Departament d’Empresa i Coneixement la millor manera d’empoderar a aquests joves al final del programa i de reconèixer el seu talent és fer-los partícips d’esdeveniments de gran reconeixement, compartint programa amb persones expertes de gran recorregut de l’ecosistema emprenedor com és el cas del Barcelona Startup Congress.

Aquesta edició de l’iFest ha comptat amb un total de 1.150 joves (players) i 109 docents (shakers) disposats a portar les seves idees a la societat. I ha rebut la complicitat de 26 mentors i mentores i més de 63 persones i entitats externes que han potenciat totes les activitats organitzades per conèixer l’ecosistema emprenedor. Els centres educatius de Catalunya, amb el suport del Departament d’Educació, i també les universitats han estat molt implicats i no han permès que la crisi sanitària aturi l’evolució de la innovació. Més de 50 centres, entre batxillerat, FP i graus universitaris han acompanyat als seus alumnes a desenvolupar idees innovadores i disruptives.

Les grans empreses constitueixen la base i el motor de la innovació i en aquesta edició comptem amb 10 grans empreses innovadores, obertes al canvi, flexibles i amb una voluntat de ressaltar la importància del talent així com del capital tecnològic i han fet una gran aposta per plantejar diferents reptes als joves i acompanyar-los en aquest procés disruptiu.

Els passats dies 9 i 10 de març, els sponsors van escollir els millors projectes de cada repte i aquests són els 11 equips finalistes que participaran al gran Demo Day i aquests són els reptes als quals donaran resposta:

 • CANON Com us imagineu els llocs de treball del futur?

DOMHAM – CE Monlau

 • Innomads building the future Com seran les llars del futur?

Co-gether- Col·legi Sant Ignasi de Sarrià

 • Enertika Com podem aconseguir una energia més sostenible i social a través de l’Energia Col·laborativa?

MOVEN – Col.legi Claret

 • Dexeus Mujer Com podem millorar l’experiència de pacient ginecològica d’un target infanto-juvenil?

Sin tabus, más conciencia, ELEMENTO- Escola Tècnica Girona

 • Mobile World Capital Barcelona Com la tecnologia (5G, IoT, IA, Cloud…) pot ajudar a millorar la vida de les persones?

Inven- UPC

 • Parc científic de Barcelona Com fomentar vocacions científiques entre els joves?

KADE – La Salle de Reus

 • Zurich Com crear un score (puntuació) de sostenibilitat de les empreses?

SOStenert – URV

 • Naturgy Com facilitar la vida a les llars fent un ús eficient dels recursos energètics a partir de les noves tecnologies?

Greengy-Sostenibilidad energética – URV

 • Vicente Ferrer Com digitalitzar la relació entre padrins/madrines i la nena o nen apadrinat a l’Índia?

e-Ferrer – Col·legi Sant Ignasi de Sarrià

 • Consorci Sanitari de Terrassa i Ajuntament de Terrassa Com disminuir la solitud no volguda?

FamilyCloud Channel – Col.legi Claret

 • Equip guanyador de T’activa, l’equip Elderbed

Barcelona Startup Congress impulsat per el grup de comunicació AMANO, i el gran Demo Day de l’iFest es retransmetran exclusivament en streaming a través de la web oficial del congrés i oferirà un espai de reflexió multisectorial marcat pel context post-pandèmia.

Barcelona Startup Congress oferirà més de 12 hores de contingut i amb un programa carregat de noms coneguts. José Andrés, Xef amb base a Washington i portada a la revista Time l’abril passat; Natalia Olson-Urtecho, exconsellera d’innovació de la Casa Blanca, amb el Govern Obama; Ignasi Giralt, Country Growth Manager Spain de Revolut; Anna Gener, CEO de Savills-Aguirre Newman Barcelona; Laura Urquizu, CEO de RedPoints; i Pilar Conesa, CEO de Anteverti i curadora del Smart City Expo World Congress; són alguns dels perfils que estaran presents a l’esdeveniment.

L’organització de l’esdeveniment ja ha fet públic el programa oficial, amb el panell d’organitzacions que impulsen la iniciativa, com ara Revolut, Valkiria Institute For Futures, Secpho, Fundación Ibercaja, Youin, Winnow, Innomads o Contel. Ja es pot inscriure a l’esdeveniment de forma gratuïta a través del web: www.barcelonastartupcongress.com. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere