Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Consell Europeu d’Innovació: nova iniciativa de la Comissió Europea per ajudar que les idees científiques es tradueixin en grans avenços en innovació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

eic

La Comissió Europea ha llançat en el marc d’un acte on-line el Consell Europeu d’Innovació (EIC per les seves sigles en anglès) amb un pressupost de més de 10.000 milions d’euros per al període 2021-2027 amb l’objectiu de desenvolupar avenços en innovació. Basat en l’exitós projecte pilot que es va dur a terme en el marc del programa Horitzó 2020, el nou Consell Europeu d’Innovació no només és una novetat del programa Horitzó Europa sinó també una iniciativa única al món que combina recerca en tecnologies emergents amb un programa accelerador i un fons específic, el Fons del Consell Europeu d’Innovació per ajudar el desenvolupament de les start-ups i pimes innovadores. Uns 3.000 milions d’euros del EIC es dedicaran a aquest fons.

A més, es publica el primer programa de treball anual del Consell Europeu d’Innovació que ofereix oportunitat de finançament per valor de més de 1.500 milions d’euros al 2021. També s’obre el període per inscriure’s al Premi de dones innovadores i a la capital europea de la innovació.

La vicepresidenta executiva de la Comissió, Margrethe Vestager, ha declarat: “ara tenim un fons per donar suport a les pimes que tinguin idees innovadores, és una manera de convertir els resultats de la recerca en negoci i desenvolupar visions per a la innovació tecnològica”. 

La Comissària d’Innovació, Recerca i Cultura, Mariya Gabriel, ha dit: “El Consell Europeu d’Innovació és la iniciativa europea més ambiciosa per donar suport als avenços que Europa necessita per recuperar-se de la crisi econòmica i accelerar la transició cap a una economia verda i digital. Investint en la recerca visionària i en empreses innovadores reforçarem la sobirania tecnològica, ajudarem les start-ups i pimes europees més prometedores i aplanarem el camí cap a un espai europeu d’innovació”.

El Consell Europeu d’Innovació s’apropia de les lliçons apreses i dels assoliments aconseguits en la fase pilot que s’ha dut a terme del 2018 al 2021 i en el qual s’ha donat suport a 5.000 pimes i start-ups així com a més de 300 projectes de recerca amb un pressupost de 3.500 milions d’euros.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere