Ja en marxa el festival de curtmetratges i animació MECAL enceta la 23a edició, íntegrament en línia
El Mecal Pro, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, celebra la seva 23a edició que ja està en marxa i fins al 22 d’abril a través de les plataformes FestHomeTV i Filmin, en el cas de la programació de curtmetratges, i de la plataforma Zoom, en el cas de les activitats paral·leles (tallers, masterclasses i conferències).
El Mecal compta amb el suport del Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i de la Direcció General de Política Lingüística, que contribueix a la subtitulació en català de 290 curtmetratges que s’hi projecten. El festival té una extensa trajectòria que, conjuntament amb la seva qualitat, l’ha consolidat com un dels festivals de curtmetratges referent entre els de les seves característiques en l’àmbit internacional, i és una oportunitat única de veure els millors curtmetratges de producció nacional i internacional a Barcelona.
La decisió de celebrar l’edició d’enguany en format en línia té com a objectiu garantir la seguretat del públic del festival. Enguany, el festival presenta un recull de més de 300 curtmetratges dividits en tres gèneres: Animació, Ficció i Documental. Cada gènere es desplega en un ventall de temàtiques i activitats que garanteixen una cobertura de les seccions molt àmplia, enfocada tant al públic general com a professionals del sector. A més de les clàssiques seccions a competició (Animació, Internacional, Obliqua i Documental), s’oferiran diverses seccions paral·leles de temàtiques molt diverses: Sci-Fi, Terror, Comèdia, Curtmetratges Eròtics, LGBTI+, Trans, Black Lives Matter, Immigració, Go Green, Dones animadores de països de l’est o Womart, entre altres.
També s’organitzen activitats paral·leles com pitchings, coachings de microfinançament, script doctoring, taller per a professors i diverses masterclasses i conferències per tal de posar a l’abast de tot el públic eines sobre l’animació, ficció i documental, enfortint alhora l’aprenentatge dels professionals del sector audiovisual. Aquest vessant professional del festival en fa, en paraules del director de l’ICEC, Miquel Curanta, “un fòrum imprescindible per fomentar el contacte entre les empreses catalanes i els agents internacionals i un mercat on hi desenvoluparem diverses accions per afavorir la circulació europea i internacional dels curts i l’animació de Catalunya, amb produccions que en els darrers anys ja han obtingut diversos reconeixements de la crítica, els festivals i els públics internacionals”.
Així mateix, Mecal ofereix un abonament gratuït als estudiants de cinema, amb el qual tindran accés a tots els curtmetratges i conferències durant el festival.♦