Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya lliura 14 premis a projectes innovadors que milloren els serveis públics / Premi a la UNIVERSITAT POMPEU FABRA

Notícia anterior
Notícia posterior

upf

La UNIVERSITAT POMPEU FABRA, la Diputació de Girona, l’Institut Català de la Salut i l’Ajuntament de Valls s’enduen els quatre primers premis

Els Premis Ortuño reconeixen de manera honorífica iniciatives innovadores i bones pràctiques en matèria de gestió pública

La 5a edició dels Premis ha rebut prop de 50 candidatures, la xifra més alta des de la seva creació

 

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha lliurat aquest dimecres 24 de març els V Premis Alfons Ortuño a la innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública a les administracions públiques.

L’acte de lliurament s’ha fet en format híbrid a la nova seu del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona, i s’ha pogut seguir en directe pel canal Youtube de l’Escola. Hi ha participat el secretari general del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Xavier Gatius, que ha estat acompanyat de la directora de l’EAPC, Marta Felip.

Els Premis Alfons Ortuño, creats per l’EAPC l’any 2012, tenen com a objectiu reconèixer honoríficament les actuacions d’innovació i bones pràctiques en l’àmbit de les administracions públiques catalanes. Els guardons, que no tenen dotació econòmica, s’atorguen biennalment.

Amb el lema “Idees que neixen per ser de tots”, aquesta ha estat l’edició amb més presentació de candidatures des de la primera convocatòria. Se n’han presentat prop d’una cinquantena, el doble que en l’edició de 2018 malgrat el context per la pandèmia. Els premis també honoren la memòria d’Alfons Ortuño Salazar, qui fou al llarg dels anys 80 un dels arquitectes de les finances públiques de la Generalitat recuperada, mà dreta del conseller Ramon Trias Fargas, exsecretari general del Departament d’Economia i exsíndic de la Sindicatura de Comptes.

El jurat ha atorgat quatre primers premis i vuit accèssits en les categories d’Organització, processos i gestió econòmica; Transparència, bon govern, avaluació i qualitat; Desenvolupament d’equips i persones; i Serveis finalistes. També ha concedit dos premis especials del jurat.

Durant l’acte de lliurament el secretari del Govern, Víctor Cullell, també ha donat a conèixer una novetat per a la propera convocatòria, prevista per al 2022: inclourà un nou premi especial que durà el nom de Lluís Azemar en homenatge al qui va ser director de l’Oficina de Govern durant molts anys i desaparegut recentment.

Els guardonats

Categoria 1: Organització, processos i gestió econòmica

 • Primer premi: Diputació de Girona, pel projecte “Servei d’assistència en l’exercici de control intern”.
 • Accèssits:
  • Gerència de l’Ajuntament de Barcelona, pel projecte “Incorporació de la perspectiva de gènere a la fiscalitat municipal”
  • Ajuntament de Terrassa, per l’actuació “Igualtats connectades. Interseccionalitat a les polítiques locals”.

 

 Categoria 2: Transparència, bon govern, avaluació i qualitat

 • Primer premi: Universitat Pompeu Fabra, pel projecte “Desplegament d’una eina íntegra de gestió de la qualitat: l’aplicació per avaluar les titulacions”.
 • Accèssits:
  • Paeria de Lleida, pel projecte “Pressupostos oberts”.
  • Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, per la iniciativa “Rendició de comptes de les Cartes de Serveis”.

 

 Categoria 3: Desenvolupament d’equips i de persones

 • Primer premi: Institut Català de Salut, pel projecte “Avaluació de directius i comandaments per a l’acreditació positiva i plans de desenvolupament”.
 • Accèssits:
  • Direcció General d’Administració Digital, pel projecte “ApLAB (laboratoris d’aprenentatge)”
  • Departament de Territori i Sostenibilitat, per l’acció “La intel·ligència col·lectiva al servei dels equips i les persones. Projecte Codesenvolupament”. 

 

Categoria 4: Serveis finalistes

 • Primer premi: Ajuntament de Valls, pel projecte “OpenVallsChain, portal de dades obertes distribuït”.
 • Accèssits:
  • Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pel projecte “APP FotoDUN. Fotografies geoetiquetades”.
  • Agència de l’Habitatge de Catalunya, per l’actuació “Mediem, Xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge de Catalunya”.

 

Premis especials del jurat:

 • Per a la Intervenció General adscrita al Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, pel projecte “El web d’ajuts i subvencions a Catalunya: el RAISC i la política subvencional”.
 • Per al Consell Comarcal del Vallès Occidental, per l’acció “Servei d’informació i acompanyament emocional a la ciutadania del Vallès Occidental”.♦
Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere