Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comença aquest dilluns 12 d’abril la “European Blockchain Convention” en format on line, acollida des de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Blockchain

El congrés més important del sector a escala europea torna a celebrar-se en format virtual durant cinc dies, del 12 al 16 d’abril, amb 120 conferenciants i prop de 2.000 assistents

El director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Dani Marco, intervindrà en el congrés amb una ponència sobre com pot ajudar la tecnologia blockchain en la disrupció digital dels governs

Del 12 al 16 d’abril, Catalunya tornarà a ser la capital europea de les tecnologies de cadena de blocs (blockchain) en acollir la cinquena edició -la segona en format telemàtic- de l’European Blockchain Convention (EBC), que compta amb el suport del Departament de Polítiques Digitals en el marc de l’Estratègia Blockchain de Catalunya per potenciar l’ecosistema blockchain del país i promoure l’adopció d’aquesta tecnologia. Aquesta nova edició virtual de l’esdeveniment més important d’aquest àmbit a Europa, ampliada a cinc dies, comptarà amb 120 conferenciants i prop de 2.000 assistents.

Com en l’anterior edició telemàtica, el congrés constarà d’un conjunt de conferències en línia a càrrec d’experts en tecnologies blockchain aplicades a diferents sectors, i disposarà d’una plataforma virtual de networking per facilitar el contacte entre tots els participants en la qual hi haurà una zona d’expositors per a empreses.

Gràcies al suport del Departament de Polítiques Digitals, a la zona d’exposició virtual hi participaran 7 empreses catalanes, el centre tecnològic i2CAT i el propi Departament. Les empreses participants són: BeChained, Blockchain Institute & Technology, Brickken, éKratos, Enchainté, Hashing DNA i Vottun.

A més, el director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco, participarà en el congrés virtual com a keynote de la sessió del divendres, 16 d’abril, amb una conferència sobre com pot ajudar la tecnologia blockchain en la disrupció digital dels governs, posant com a exemple el cas de Catalunya i l’aposta del Govern per aquesta i altres tecnologies digitals avançades.

 

Sobre l’EBC

L’European Blockchain Convention reuneix els principals experts en aquest sector a escala internacional per debatre sobre l’aplicació i els casos d’ús de la blockchain en sectors com les finances, la logística, el transport marítim, el sector públic i l’energia, així com les oportunitats de la identitat digital i l’emissió de la moneda digital.

El congrés va néixer amb la idea de connectar l’ecosistema blockchain local i europeu i, alhora, fomentar un debat en profunditat sobre els beneficis i les oportunitats, i també les limitacions i inconvenients, de la tecnologia blockchain. Fins a la data, el congrés ha celebrat quatre exitoses edicions, tres d’elles presencials i una de virtual a causa de la pandèmia.

En aquesta segona edició virtual de l’EBC, les temàtiques principals que es tractaran són:

  • Els mercats i la regulació dels actius digitals
  • Les monedes digitals dels bancs centrals
  • Les plataformes basades en blockchain per al sector de la salut
  • La identitat autosobirana
  • La ‘tokenització’ d’actius
  • La web descentralitzada

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere