Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

XARXA VIVES: 15 centres docents de Catalunya, País Valencià i Andorra s’enfronten en la fase final de la LLIGA de DEBAT de Secundària i Batxillerat

Notícia anterior
Notícia posterior

debat

La recta final de la competició de la Xarxa Vives posa fi a una activitat formativa que ha aplegat a més de 2.000 estudiants de 74 centres de Secundària i Batxillerat


Els alumnes debatran sobre si és compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient

Aquest 13 d’abril arranca la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Durant els propers dies, els equips de 15 centres de Catalunya, País Valencià i Andorra s’enfrontaran en representació de les 15 universitats de la Xarxa on van resultar guanyadors durant les fases locals organitzades entre els mesos de febrer i març, que aplegaren més de 2.000 estudiants de 74 centres docents.

En concret, del 13 al 15 d’abril se celebraran les fases eliminatòries, on cada equip disputarà 4 debats. Les semifinals tindran lloc dimecres 21 d’abril i, finalment, serà divendres 23 d’abril quan se celebre la gran final entre els millors dos equips. El tema de debat durant tota la competició serà: És compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient?

Aquesta és la primera edició en què la Lliga de Debat es desenvolupa telepresencialment. Els equips estan formats per entre 2 i 8 alumnes, i cada debat té una durada màxima de 16 minuts. Durant els més de 30 debats que es disputaran en la fase final de la lliga, els oradors hauran de demostrar les seues habilitats comunicatives en l’entorn digital per defensar dues posicions (a favor i en contra) al voltant d’una mateixa qüestió, a més de treballar competències transversals com la seguretat, el treball en equip, la documentació, l’anàlisi, la creativitat, la construcció del discurs, la  planificació i la presa de decisions. El jurat, integrat per experts de diferents disciplines, valorarà la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions i la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i la posada en escena, entre d’altres criteris.

El perfil dels participants, majoritàriament femení (64%), està representat per alumnes d’entre 15 i 18 anys de 1r de batxillerat (42,4%), 2n de batxillerat (31,5%) i 4t d’ESO (26,1%) dels següents centres docents: IES Honori Garcia de La Vall d’uixó (la Plana Alta), IES Pare Vitòria d’Alcoi (l’Alcoià), IES Misteri d’Elx (el Baix Vinalopó), IES Ramon Llull de València, IES Pere Boïl de Manises (l’Horta Oest), La Salle Manlleu (Osona), Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils (el Baix Camp), Institut Baix Montseny de Sant Celoni (el Vallès Oriental), INS Manuel de Montsuar de Lleida (el Segrià), Lycée Comte de Foix d’Andorra la Vella, Escola Súnion de Barcelona (el Barcelonès), BetàniaPatmos de Barcelona (el Barcelonès), Escola Ginebró de Llinars del Vallès (el Vallès Oriental), Escola Pia Calella (el Maresme), i INS Ramon Casas i Carbó de Palau-solità i Plegamans (el Vallès Occidental).

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat té per objectiu contribuir a la transferència de coneixement entre l’educació secundària i batxillerat i l’educació superior. Els docents troben en la Lliga una eina innovadora per a fomentar la capacitat crítica i el creixement personal de l’alumnat en l’àmbit del multilingüisme, a més d’un espai on intercanviar experiències amb altres professors del mateix domini lingüístic.

Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats (i Escola Valenciana en el cas del País del Valencià), la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Andorra. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de València hi col·laboren, a més de diversos ajuntaments com els de Castelló, Guadassuar, Mataró, Olot, Roses, Salt, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa i Vic.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere