Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern Valencià i el Consell Valencià de la Joventut col·laboren per a implicar el conjunt de joves en el procés d’elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat

Notícia anterior
Notícia posterior

participació

Pérez Garijo: “Continuem avançant en les polítiques de participació ciutadana de la Generalitat escoltant les aportacions de la joventut de la Comunitat”

El desenvolupament de les activitats previstes en el conveni compten amb un finançament de 40.000 euros

 

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica del govern valencià, Rosa Pérez Garijo, i la presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Cristina Martínez, han signat el conveni de col·laboració per a fomentar la implicació dels i les joves en el procés d’elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat.

Pérez Garijo ha destacat que “amb aquesta col·laboració, a la qual destinem 40.000 euros, continuem avançant en les polítiques de participació ciutadana de la Generalitat perquè els primers pressupostos participatius que portarem avant en 2022 compten amb la implicació dels i les més joves”.

La consellera de Participació ha afirmat que “una part important de la societat, com és la gent jove, té molt a dir i les accions previstes en aquest conveni seran essencials per a dinamitzar i treballar conjuntament en eixa tasca”.

Per la seua part, la presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Cristina Martínez, ha manifestat que “ara més que mai, és essencial fer sentir la veu de la joventut per a visibilitzar la nostra realitat i els nostres problemes i, al mateix temps, demandar solucions reals. La joventut estem fent front a les conseqüències de dues crisis econòmiques i necessitem una resposta decidida per part de les institucions públiques”.

“Implicar les persones joves en l’elaboració dels pressupostos participatius és un pas molt important per a incloure la visió juvenil de manera transversal en l’acció de govern de la Generalitat. Aquest projecte és un reconeixement a la joventut com a interlocutora vàlida per a participar en el debat públic. La gent jove també tenim idees per a aportar a la política i aquests pressupostos participatius són una gran oportunitat. Esperem que siga la primera de moltes”.

Participació juvenil en les polítiques públiques

L’objectiu d’aquest conveni és col·laborar en el foment, desenvolupament i realització d’activitats de participació de la joventut valenciana en la construcció de propostes polítiques per a l’elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a 2022.

Per a això, està previst el desenvolupament de diverses activitats que dinamitzen el debat al carrer, places o altres espais públics; les quals seran dutes a terme per persones facilitadores que utilitzaran metodologies d’educació no formal, atractives per a promoure la participació de la joventut no associada en aquest debat.

Així mateix, es realitzaran sessions en l’àmbit educatiu amb instituts de diferents comarques de la Comunitat Valenciana per a treballar propostes, amb un seguiment més continu i amb el suport del professorat.

Al seu torn, s’impartiran sessions amb grups informals de joves agrupats per eixos d’interés ‘Joves en marxa’ i jornades amb entitats juvenils (consells locals de joventut i entitats d’educació no formal), amb el suport de joves voluntàries i voluntaris i amb un nivell d’educació en la participació més alt.

Les actuacions previstes a través d’aquest conveni compten amb un finançament de 40.000 euros♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere