Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Celebrada la Trobada anual de Jesuïtes d’UNIJES

Notícia anterior
Notícia posterior

 

.unijes

Crònica institucional de la UNIJES sobre la Trobada:     

S’ha celebrat per videoconferència la Trobada anual de Jesuïtes d’UNIJES d’aquest curs (15/04/2021). Un total de 55 jesuïtes dels diferents centres que conformen el Sector Universitari de la Companyia es van reunir per reflexionar junts i fer contribucions per al Projecte Apostòlic del Sector del que la seva elaboració  comença ara. També ens van acompanyar diversos jesuïtes en formació, uns ja destinats a UNIJES i treballant en les seves tesis, o amb una orientació cap al treball universitari en una o altra forma. La Trobada, en què també va participar el P. Provincial, va estar organitzat pel Delegat d’UNIJES, Carlos Losada, i el Delegat Adjunt, Gonzalo Villagrán.

Va començar amb una oració elaborada amb textos sobre el sentit de la Missió universitària tal com va ser formulada pel P. Kolvenbach seguint  al P. Diego Ledesma SJ, Rector del Col·legi Romà en el segle XVI. Després del moment de pregària, va tenir lloc una intervenció del Professor Ivan Bofarull (ESADE / Universitat Ramon Llull) i expert en Innovació i Estratègia. El Professor Bofarull va parlar sobre com vivim un temps d’enormes canvis, molts d’ells disruptius i particularment produïts per la tecnologia; va intentar mostrar un patró comú d’aquests canvis; i va suggerir implicacions que aquests canvis tenen per a la missió universitària. Les seves paraules van permetre tenir tot el temps una mirada orientada cap al futur i cap a les noves realitats que estan sorgint en l’entorn universitari, el que és especialment necessari per a pensar el futur Projecte Apostòlic d’UNIJES.

En un segon moment, el P. Provincial va realitzar una breu intervenció per apuntar algunes claus sobre el Sector Universitari de la Província. El P. Provincial va destacar l’enorme complexitat de el món actual i la seva necessitat de reconciliació, la necessitat d’entendre la missió des de la confiança en Déu malgrat les nostres limitacions, les Preferències Apostòliques Universals com a punts focals per pensar la missió universitària, el lloc de nostre esforç per reflexionar junts sobre el proper Projecte Apostòlic i la manera de procedir que la missió universitària exigeix ​​(col·laboració, treball en xarxa, discerniment en comú i sentir-nos cos apostòlic).

Posteriorment, i després d’un petit descans, hi va haver reunions en grups petits per tenir un temps de conversa espiritual a partir de les intervencions precedents i per poder fer aportacions al Projecte Apostòlic. Després d’aquest temps de grup petit es va passar a un plenari final per compartir el parlat en els grups recollint per al treball posterior en la planificació apostòlica. En l’examen ignasià final de la reunió en general tots vam agrair la gran l’oportunitat de veure’ns (encara que sigui per aquests mitjans virtuals) i compartir junts. A l’estar assignats a centres diferents, i a causa de les moltes tasques que tenim, no són moltes les ocasions que tenim de trobar-nos els jesuïtes treballant en UNIJES. En aquest sentit aquesta trobada és una peça clau per descobrir-nos els jesuïtes destinats a UNIJES com a cos apostòlic servint una missió comuna, i compartida amb altres, a la universitat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere