Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitaris ocupen l’edifici central de la Universitat de Barcelona i el rectorat de la Universitat de Girona per denunciar la crisi educativa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ub

Anuncien vaga indefinida fins que no rebin resposta dels rectors al “compromís contra la crisi”, on plantegen 5 punts bàsics d’actuació

 

Estudiants universitaris han ocupat a primera hora d’aquest dimarts (20/04/2021) el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB). Un centenar de membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i altres moviments estudiantils han anunciat que ocuparan l’edifici històric de la plaça Universitat de Barcelona fins que no rebin resposta del rector a “la situació límit” en què, asseguren, es troba la universitat pública, per la qual cosa han anunciat vaga indefinida. 

Durant el matí, una representació dels manifestants s’ha reunit amb el rector. Segons Joan Guàrdia, rector de la UB assegura que han acordat que es pugui reprendre l’accés i l’activitat normal a l’edifici fins que, aquesta tarda, es reuneixi l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, ACUP,  amb tots els rectors i valorin les reivindicacions dels universitaris. Guàrdia, ha manifestat que “algunes són molt sensates i legítimes”.

Els estudiants asseguren que es manté la tancada a l’espera del resultat de la reunió dels rectors.

Els estudiants actuen en el marc de la campanya “Compromís contra la Crisi Educativa“, a través de la qual reclamen que s’impulsin els canvis necessaris cap a un model públic i equitatiu.

El SEPC ha afirmat que la universitat pública està “en una situació límit” i ha assegurat que no marxaran de la UB fins que no rebin una resposta per part del rector. 

Els estudiants van entregar als rectors de les universitats públiques de Catalunya un document en què plantejaven cinc punts: l’equiparació dels preus dels graus i màsters, la remuneració obligatòria de les pràctiques, un pla de xoc contra l’emergència lingüística que prioritzi l’ús del català a les aules, protocols feministes efectius i revisió dels plans docents. A més, reclamen que es doni suport a l’absolució de tots els encausats per defensar la universitat pública.         

Cap a 2/4 de 8 del matí, un grup d’estudiants ha situat contenidors a les portes de l’edifici, hi han entrat i han aturat els seminaris de matemàtiques i filologia, els únics que s’imparteixen presencialment a l’edifici.

L’acció també s’ha convocat a altres universitats públiques de Catalunya. A la Universitat de Girona, UdG, també s’ha ocupat el rectorat.♦

udg

 

 

manifest

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere