Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de València: Oberta la inscripció a la XXII MATINAL DE L’EVOLUCIÓ ( on line / 8 de maig)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

human evolution

La Universitat de València organitzarà una matinal relacionada amb l’evolució el proper 8 de maig en commemoració del 150 aniversari de la publicació del llibre L’origen de l’home, de Charles Darwin. Aquesta XXII MATINAL DE L’EVOLUCIÓ se celebrarà en format en línia i serà un monogràfic sobre l’evolució humana.

El període d’inscripció ja s’ha obert a https://encuestas.uv.es/index.php/543148?lang=ca-valencia

La matinal constarà de dues conferències i una taula redona, i un debat final posterior que repassarà els continguts. La primera d’aquestes conferències, “Ocho grandes preguntas pendientes en la evolución humana”, anirà a càrrec de Marta Mirazón Lahr, paleoantropòloga de la Universitat de Cambridge, i parlarà sobre diferents incògnites actuals i relacionades amb l’evolució humana. Així, es farà referència a l’origen dels homínids, la seva diversitat o l’evolució del seu comportament.

La segona xerrada, titulada “¿Por qué cuesta tanto entender el evolucionismo?”, la impartirà el professor del departament de Psicobiologia de la Universitat de València Ferran Suay. En aquesta conferència s’analitzarà com la selecció natural i les lleis de l’evolució sotmeten a l’espècie humana, sobretot pel que fa a la conducta i al comportament humà.

La taula redona, “Els orígens de l’art”, presentarà qüestions com què és l’art i quin significat té. Així com quin valor adaptatiu pot contenir en si mateix. Hi participaran Inés Domingo, professora de la Secció de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de Barcelona; Valentín Villaverde, catedràtic de prehistòria de la Universitat de València; i serà moderada pel catedràtic en Biologia de la Universitat Pompeu Fabra Jaume Bertranpetit.

Per finalitzar l’acte, hi haurà un debat moderat per Juli Peretó, catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat.

Enllaç per a descarregar el programa de la matinal: https://www.uv.es/diuvdocs/Jornades_Professors/Matinal%20Evoluci%c3%b32021.pdf

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere