Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els Premis de Recerca Jove 2020 distingeixen 78 treballs científics i 11 centres de secundària

Notícia anterior
Notícia posterior

recerca jove

Aquests guardons també inclouen distincions específiques sobre aportacions de les dones, cultura de la pau, llengua i dret o desenvolupament local, entre d’altres 

Mencions especials a treballs inspirats en el pioner de la meteorologia Eduard Fontserè, el químic Enric Casassas i el lingüista Antoni Maria Badia i Margarit, amb motiu de les commemoracions científiques de 2020

 

 

Els Premis de Recerca Jove (PRJ) han distingit 86 estudiants de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, que han elaborat 78 treballs d’investigació científica conjuntament amb el professorat. En la resolució corresponent a l’edició de 2020, també s’ha reconegut la tasca d’11 centres d’ensenyament secundari.

Els PRJ tenen com a objectiu distingir els millors treballs de recerca fets per estudiants de secundària i reconèixer, alhora, l’esforç en el foment de la recerca del centres on estudien. Els guardons són atorgats pel Govern a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i amb 2.500 euros destinats a equipament de biblioteques i material docent pel que fa als centre.

En aquesta edició, corresponent a l’any 2020, s’han presentat 196 treballs elaborats de forma individual o en grup per alumnes de centres pertanyents a 26 de les 42 comarques catalanes.

Pel que fa al gènere dels estudiants premiats, 49 (62,8% del total) han estat noies i 29 nois (37,2%). Entre el total d’alumnes presentats, 115 han estat noies (58,6% del total) i 81 nois (41,4%). Per branques de coneixement, se n’han premiat 19 d’Art i humanitats; 13 de Ciències socials; 10 de Ciències mèdiques i de la salut; 10 de Ciències; 10 de l’àmbit d’Enginyeria, tecnologia i arquitectura; nou de Biomedicina, i 7 de Ciències naturals i agroalimentàries.

En referència a la distribució territorial, la comarca amb més alumnes premiats és el Barcelonès amb un total de 10. La segueixen el Segrià i el Baix Llobregat amb vuit, el Vallès Occidental amb sis i el Bages i el Tarragonès amb cinc. La comarca amb més recerques presentades és novament el Barcelonès (40), seguida del Segrià (21), el Baix Llobregat (20), el Vallès Oriental (13), el Maresme (11) i el Vallès Occidental (10).

Premis i mencions específics

Entre els 78 treballs d’alumnes premiats, s’inclou el Premi Reginó, concedit en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones (ICD), que distingeix el millor treball de recerca sobre les dones i les seves aportacions, així com al centre d’educació secundària que hagi destacat per haver impulsat l’interès en aquesta temàtica.

Els altres guardons específics concedits en el marc dels PRJ de 2020 són el premi INEFC al millor treball sobre temàtica esportiva; el guardó Alfons Banda en col·laboració amb l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) per a recerques sobre cultura de la pau; el premi Luciana Calvo de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) sobre llengua i dret; el premi Ramon Muntaner al millor treball sobre desenvolupament local, concedit per l’Institut Ramon Muntaner, Fundació Privada dels Centres d’Estudis de Parla Catalana (IRMU), i el premi TIC Salut Social de la Fundació Tic Salut Social.

La resolució dels PRJ d’enguany també inclou tres mencions especials a treballs inspirats en les tres commemoracions científiques celebrades l’any 2020 i centrades en les figures del pioner de la meteorologia i astrònom Eduard Fontserè, el químic Enric Casassas i el lingüista Antoni Maria Badia i Margarit.

Podeu consultar la resolució amb el llistat de treballs premiats en l’edició 2020 del Premis de Recerca Jove en aquest enllaç.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere