Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou DOCUMENT amb les MESURES per realitzar amb seguretat les activitats esportives d’estiu per a infants i adolescents

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

mesures

El pla estableix els criteris bàsics per fer compatible la realització de casals, campus/estades i rutes esportives, així com jornades de tecnificació esportiva, amb la prevenció del contagi del coronavirus

El document recull l’experiència de les activitats realitzades l’estiu del 2020 i durant l’etapa de represa del curs

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF)de la Generalitat de Catalunya ha elaborat el document de mesures per realitzar les activitats esportives d’estiu per a infants i adolescents entre 3 i 18 anys en les condicions de seguretat i prevenció necessàries en el context derivat de la pandèmia de la Covid-19. El pla ha estat aprovat pel comitè directiu del Pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

El document recull l’experiència de les activitats realitzades l’estiu del 2020 i durant l’etapa de represa del curs, però adaptant-la a la situació actual de la pandèmia per la Covid-19. També recull i adapta les recomanacions elaborades per la SGEAF i pel Departament d’Educació en els seus respectius Plans sectorials.

De forma addicional a les mesures recollides als decrets, ordres i protocols sectorials que ha anat publicant el Govern de la Generalitat, enguany la SGEAF ha adaptat el document ‘Criteris bàsics per a l’organització de les activitats esportives d’estiu per a menors de 18 anys’ a la situació actual per minimitzar el risc de transmissió del virus i, alhora, permetre realitzar les activitats esportives d’estiu atenent al seu gran valor educatiu i la seva importància en el creixement integral d’infants i adolescents.

El document estableix els requisits i les mesures de protecció i prevenció que han de fer possible aquestes activitats a l’estiu (ràtios i personal tècnic, distància de seguretat, neteja i desinfecció de les instal·lacions, delimitació d’espais, etc.), seguint les pautes generals que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant la Direcció General de Joventut, ja ha establert per a l’educació en el lleure, i tenint en compte que infants i adolescents representen un grup de baix risc.

El pla marca els criteris per la celebració, d’una banda, dels casals esportius (sense pernoctació), els campus o estades esportives (amb pernoctació) i les rutes esportives, activitats regulades pel Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys, i amb una llarga tradició a Catalunya. I, de l’altra, la realització de concentracions, jornades i estades de tecnificació esportiva per a menors de 18 anys, que federacions i clubs esportius programen a l’estiu en períodes de vacances escolars.

Una potent eina educativa

El Govern considera que tant les activitats de lleure esportiu com les de tecnificació esportiva són una eina educativa molt potent i una gran oportunitat per tal que infants i adolescents gaudeixin d’un lleure esportiu de qualitat o continuïn amb els seus entrenaments en un marc diferent que afavoreix la convivència, la transmissió de valors i la compaginació del treball d’aprenentatge i/o millora esportiva amb activitats amb un caràcter més lúdic o d’esbarjo.

Tenint en compte l’excepcionalitat del moment i la possible evolució desigual en el mateix territori català, el document estarà condicionat a l’evolució i al control de l’epidèmia i a les condicions objectives que des de l’àmbit de la salut pública s’estableixin per tal que les activitats esportives es puguin desenvolupar amb seguretat.♦

 Document complet … clicar aquí

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere