Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre oferirà un nou mòdul formatiu de 5G dins del Cicle Formatiu d’Informàtica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

5G

La nova formació s’implementarà el proper curs 2021-2022 dins el Cicle Formatiu de Tècnic en Sistemes de Microinformàtica i Xarxes que el centre educatiu ja imparteix

 

La directora territorial d’Educació de les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, juntament amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i el director de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, Joan Salvador, ha presentat el nou mòdul formatiu sobre Tecnologia 5G que s’implementarà el curs 2021-2022, dins el Cicle Formatiu de Tècnic en Sistemes de Microinformàtica i Xarxes, que imparteix aquest centre educatiu.

Montserrat Perelló ha explicat que per tenir una formació professional competitiva “cal afavorir que l’oferta educativa evolucioni i també vincular-la als agents econòmics i empresarials de l’entorn, per tal que el jovent pugui formar-se i treballar al territori”. En aquest sentit, l’objectiu del nou mòdul és crear professionals que treballin en el desenvolupament d’aquesta tecnologia a la comarca, que des del passat juliol és el nucli central de l’Àrea 5G Terres de l’Ebre.

La iniciativa de crear aquesta nova oferta neix de la col·laboració entre el Departament d’Educació i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alhora “implicar tots els agents del territori, com l’Ajuntament, l’Institut Julio Antonio, el Centre de Recerca, Innovació i Transferència de coneixement (CRITIC), per aconseguir una oferta formativa adaptada als sectors endògens de la comarca i a aquells que dinamitzaran el territori en el futur, sobretot, en un any especialment complicat a causa del context que ens deixa la pandèmia” – ha destacat la presidenta Gemma Carim.

L’acceptació de la nova formació ha estat molt bona, com ressaltava el director de l’Institut Julio Antonio, Joan Salvador, ja que durant el període de preinscripció van rebre 21 sol·licituds de plaça i preveuen que la xifra augmenti durant la inscripció que s’obrirà el mer de setembre. Així Salvador agraïa a les institucions l’impuls d’aquesta oportunitat, que l’equip directiu va rebre molt positiviament, ja que sovint els centres educatius de les zones rurals tenen més difícil mantenir l’oferta formativa.

El mòdul ocuparà 65 hores lectives, dins el pla d’estudis del Cicle de Formació i està dividit en dos parts: una, centrada en la part del hardware (desplegament de la xarxa, dispositius 5G, etc.) i, l’altra, dirigida especialment als servidors al núvol i tot allò que fa referència al cloud. La part teòrica es durà a terme a l’aula, mentre que la part pràctica, que requereix material específic, s’impartirà al Polígon Industrial El Molló, situat entre Móra la Nova i Tivissa, que és on ja hi ha el laboratori neuràlgic del 5G Terres de l’Ebre, segons ha detallat Mireia Simón, professora del Cicle.

Pel que fa a la formació dels docents, que ha impartit l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) sobre 5G, a més dels docents de l’Institut Julio Antoni, hi han participat també els de l’Institut de Flix, ja que s’està treballant per a encaixar la formació en 5G i Digitalització als Cicles Formatius que s’imparteixen en aquest altre centre riberenc.

En aquest sentit, Montserrat Perelló ha explicat que a les Terres de l’Ebre s’han establert 4 eixos de treball bàsic, en el sector agroalimentari; el turisme i el lleure; l’energia, i els serveis digitals i multimèdia, per fer que “la formació professional del segle XXI a casa nostra sigui clau en la inserció laboral del jovent i per assegurar la competitivitat de qualsevol empresa avui en dia”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere