Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El CCCC Music Lab del Centre del Carme Cultura Contemporània de València es presenta en el Primavera Pro de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cccc

La incubadora de talent emergent musical del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) es presenta al sector professional musical en el marc del Ideas Showroom

CCCC Music Lab manté una convocatòria pública oberta fins al 28 de juny, per a seleccionar els sis talents que formaran part del programa

 

La incubadora de talent emergent musical del Centre del Carme de València, el CCCC Music Lab, es presenta aquesta setmana en el Primavera Pro, en la versió híbrida del festival de música Primavera Sound de Barcelona que se celebra del 2 al 6 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

El projecte del CCCC, que busca impulsar la creació jove en la seua carrera musical, ha sigut seleccionat pel festival internacional dins de la secció Ideas Showroom que s’ofereix de manera virtual.

En la presa de decisions sobre el futur de la música no hi ha només les grans multinacionals. En aquests tentaculars processos conviuen diverses idees que reformulen els espais de cultura i oci. Amb la intenció d’enllaçar totes aquestes iniciatives, Primavera Pro i Catalan Arts, el canal d’internacionalització d’empreses culturals impulsat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), presenten Ideas Showroom.

Des de 2013, les propostes seleccionades en Ideas Showroom es presenten al ‘hall’ del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), però en 2021 i aprofitant el format híbrid d’aquesta edició, les càpsules audiovisuals dels projectes seleccionats, entre els quals hi ha el CCCC Music Lab, podran ser consultats en la plataforma virtual per part de totes les professionals i persones acreditades.

El director del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha manifestat la seua satisfacció per “formar part d’una trobada que cada any reuneix professionals de la indústria musical i que s’ha convertit en un referent per al sector. Participem amb un projecte com és el CCCC Music Lab que acaba d’arrancar i que ha sigut seleccionat pel festival pel seu caràcter innovador”.

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València, en la seua línia d’experimentació amb nous projectes entorn de les arts vives, presenta CCCC Music Lab, una incubadora de talent emergent musical on experimentar amb nous formats culturals.

El projecte arranca amb el llançament d’una convocatòria pública, oberta fins al 28 de juny, que seleccionarà els projectes que formaran part del programa. En total es triaran sis talents que tindran al CCCC un espai de desenvolupament, formació i acompanyament creatiu.

Per mitjà de diversos tallers, accions musicals i jornades sobre indústria musical que es desenvoluparan entre els mesos de juliol de 2021 i abril de 2022, CCCC Music Lab pretén donar suport a la formació, projecció i creixement dels i les artistes seleccionats, així com acompanyar-los, ajudats per una metodologia gradual i adequada a les necessitats de cada un. Al final del programa, el jurat seleccionarà dos dels participants, els quals podran gravar un senzill.

Convocatòria oberta

Poden optar a la convocatòria projectes musicals, col·lectius o individuals, de qualsevol estil, que es troben actualment sense segell discogràfic o contracte en vigor amb una altra empresa de desenvolupament artístic.

Almenys la mitat dels projectes seleccionats seran per a artistes nascuts o residents a la Comunitat Valenciana.

Per a la valoració i selecció de les sol·licituds presentades s’ha constituït un jurat integrat per Victoria Fenoll, directora de Kos Entertainment i ATM Andrea Bocelli; Ignacio Gallego, doctor en Ciències de la Comunicació i director del màster d’Indústria Musical i Estudis Sonors de la Universitat Carlos III de Madrid; Santiago Cano, fundador i responsable de Caballito Records; María Eguizabal, directora de Vanana Records; Luis Fernández, director de Sonido Muchacho; Joan Guàrdia, fundador i responsable de La Castanya; Nara Pinto, festival Mad Cool; Ede, artista independent, i José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

El jurat farà una preselecció de deu projectes, entre els quals es realitzaran una sèrie d’entrevistes en què es comunicarà la dinàmica del projecte, es posaran en comú dubtes i inquietuds i es compartiran necessitats mútues i compromisos. L’objectiu d’aquesta fase és comprovar i refermar la compatibilitat amb la programació i dinàmica general del projecte.

Mentre es fan les entrevistes, els deu projectes preseleccionats es faran públics en el perfil d’Instagram del Centre del Carme (cccc_centredelcarme), on es publicarà un fragment de les actuacions musicals facilitades per cada participant per a procedir a una votació popular de la qual eixirà el primer projecte final seleccionat. El projecte triat serà el que més m’agrades obtinga en el ‘feed’ d’Instagram del Centre del Carme (no es comptabilitzaran votacions fora del perfil oficial del centre d’art).

Passada aquesta fase, el jurat seleccionarà cinc projectes finals més i quatre quedaran com a reserva en el cas que algun dels seleccionats renuncie.

La data prevista per a anunciar els projectes seleccionats és el 12 de juliol de 2021.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere