Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

En marxa la “Setmana Internacional dels Arxius” a la Universitat de Barcelona

Notícia anterior
Notícia posterior

arxiu ub

Un any més, la Universitat de Barcelona, a través de la Unitat de Gestió Documental i Arxiu, s’afegeix a la commemoració mundial del Dia Internacional dels Arxius. Amb el lema “Empoderant els arxius”, les activitats es duran a terme al llarg de tota la setmana del 7 a l’11 de juny. El Dia Internacional dels Arxius vol ser una invitació a tot el col·lectiu professional de la gestió documental i arxius per reivindicar el seu paper tant a les organitzacions com a la societat en general, i que es concreta en el Pla estratègic del Consell Internacional d’Arxius 2021-2024.

La Unitat de Gestió Documental i Arxiu (GDA) de la UB entoma aquesta invitació i participa en l’efemèride amb l’estrena d’un vídeo protagonitzat per tot l’equip en diversos espais de les instal·lacions de la unitat. En el vídeo es difon la Declaració Universal dels Arxius, ara que fa deu anys que va ser aprovada per la UNESCO.

Així mateix, a la pàgina específica Setmana Internacional dels Arxius 2021, elaborada per la GDA, es fa difusió de materials sobre la gestió documental i els arxius, com el Pla estratègic del Consell Internacional d’Arxius 2021-2024.

Altres administracions també s’han afegit a la Setmana Internacional dels Arxius 2021, com el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través del portal Patrimoni Cultural, la Conferència d’Arxivers Universitaris de la CRUE (CAU-CRUE), i el Consell Internacional dels Arxius (ICA).

El Dia Internacional dels Arxius se celebra arreu del món coincidint amb la fundació del Consell Internacional dels Arxius de la UNESCO, el 9 de juny de 1948. L’objectiu d’aquesta efemèride és explicar el paper clau que desenvolupen els arxius com a garants de la seguretat i la transparència de les actuacions de l’administració, com a promotors de la preservació de la memòria històrica i com a protectors del dret de la ciutadania a accedir a la informació i al coneixement, tal com va posar en relleu la Declaració Universal sobre els Arxius, aprovada per la UNESCO en la seva 36a Conferència General a París, el 10 de novembre de 2011.

Podeu seguir a través de les xarxes socials les activitats que s’organitzen a tot el món per commemorar la Setmana Internacional dels Arxius, mitjançant les etiquetes #SIA2021 i #IAW2021.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere