Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La prova d’accés a la universitat (PAU) a Catalunya ha començat amb l’examen de llengua castellana i literatura

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Selectividad este año será finalmente presencial y se celebrará antes del 18 de junio

39.775 alumnes ha començat avui (8/06/2021) la prova d’accés a la universitat (PAU) a Catalunya, que s’està desenvolupant amb normalitat malgrat les mesures de seguretat implementades per evitar el risc de contagi per COVID-19. Aquest matí s’ha realitzat la prova corresponent a la matèria comuna del batxillerat que forma part de la fase general: Llengua castellana i literatura.

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Josep Ribas, ha destacat la “normalitat amb què s’estan desenvolupant les proves malgrat la complexitat organitzativa pròpia accentuada un any més per la situació de pandèmia”. Igualment, ha informat que “des de l’Oficina d’Accés a la Universitat s’han extremat les mesures individuals i col·lectives per recordar als estudiants que tenen a la seva disposició còpies dels exàmens en les llengües cooficials de Catalunya, com sempre s’ha fet”.

En l’examen de Llengua castellana i literatura –el primer que s’ha realitzat– els estudiants han fet exercicis de comprensió lectora, expressió escrita i reflexió lingüística. En l’opció A, el text corresponia a un extracte de l’obra Luces de bohemia de Valle-Inclán. En l’opció B, els estudiants havien d’analitzar un article periodístic de Carme Riera publicat a La Vanguardia titulat Sobre coleccionistas.

Després de la pausa del migdia, les proves correspondran a matèries de modalitat. Els estudiants s’examinaran de Ciències de la terra i del medi ambient, Fonaments de les arts o Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials; mentre que a partir de les 15 h, ho faran d’Anàlisi Musical, Història de l’Art i Física. Els exàmens en format PDF estan disponibles, a mesura que van finalitzant les proves, al Canal Universitats: http://universitats.gencat.cat/ca/pau/criteris_pau/

En aquesta PAU la comissió organitzadora de les proves ha continuat aplicant, igual que l’any passat, criteris de flexibilització en l’opcionalitat dels exàmens per tal que cap estudiant resulti perjudicat si no ha pogut estudiar una part del temari a causa del confinament per la pandèmia de COVID-19.

Demà dimecres, les proves continuaran al matí amb l’examen corresponent a la matèria comuna de la fase general, Llengua catalana i literatura.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere