Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

TecnoCampus de Mataró amb centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra acomiada un professor acusat d’assetjament sexual per 9 alumnes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

tecnocampus

El centre universitari TecnoCampus de Mataró ha acomiadat un professor associat del grau de Mitjans Audiovisuals després d’una denúncia per presumpte assetjament sexual presentada per nou alumnes de cursos diferents.

Segons una de les alumnes afectades, els episodis d’assetjament van començar el desembre passat en diferents moments i entre alumnes de cursos que no es coneixien entre elles. Aquesta alumna ha explicat en declaracions a l’agència EFE que han arribat a tenir constància de casos des del 2014, malgrat que no apareixen a la denúncia.

“Crec que és un depredador sexual perquè és incapaç de frenar aquest desig, o aquestes ganes d’anar més enllà amb les seves estudiants i, a més, ho fa de forma massiva.”

“Normalment el professor utilitzava això, la seva posició de poder, per aprofitar-se’n. I això no s’ha de normalitzar, són situacions que no s’han de normalitzar”, afegeix.

En la documentació aportada a la denúncia, s’hi inclouen missatges explícits de contingut sexual i vexatori que el professor hauria enviat.

Les estudiants, que van portar el cas a la Unitat d’Igualtat del TecnoCampus, asseguren que volen evitar que hi hagi més víctimes en aquest o en altres centres on el professor fa classes.

El centre mataroní, que depèn de la Universitat Pompeu Fabra, ha confirmat que al març van acomiadar el professor per uns fets que qualifica de “molt greus i inadequats” i que han portat a “imposar la sanció màxima d’acomiadament sense indemnització”.

Per la seva banda, i també en declaracions a l’agència EFE, el professor denunciat rebutja totes les acusacions, circumscriu la situació a “un conflicte laboral”. “El Tecnocampus ha considerat que la meva actuació, davant la queixa de les alumnes, sobrepassa el seu codi ètic”, i ha interposat una demanda contra el centre per acomiadament improcedent.

Aquest cas es coneix poc després d’un altre que afecta la Universitat Autònoma de Barcelona, on un grup d’alumnes van denunciar un professor de Veterinària per presumptes agressions i assetjament.

Composició del TecnoCampus

El TecnoCampus és un parc tecnològic situat a la ciutat de Mataró, gestionat per la Fundació TecnoCampus Mataró Maresme. Consta de tres escoles universitàries adscrites a la Universitat Pompeu Fabra: l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus i l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus-, un parc empresarial amb 120 empreses i un viver d’empreses amb cabuda per 21 start-ups.♦

 
 
Declaració institucional de TecnoCampus:
 
Condemna de qualsevol conducta discriminatòria
o d’assetjament a les aules

En relació a les informacions aparegudes avui en diversos mitjans de comunicació, el TecnoCampus manifesta la més absoluta repulsa a qualsevol comportament d’assetjament a les seves aules i vol posar de manifest els següents punts en relació a aquest cas:

  • · Aquests fets, denunciats el passat mes de febrer per diverses estudiants, van ser tractats amb la màxima diligència per part de la Unitat d’Igualtat del TecnoCampus, que amb total independència va instruir un expedient que ha conduït, finalment, a l’acomiadament del professor afectat.
  • · Des del 2011, la institució disposa de pla d’igualtat i d’un protocol per prevenir i solucionar conductes percebudes com discriminatòries, violentes o d’assetjament sexual, per raó de sexe o per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. És, doncs, una institució pionera en aquesta matèria.
  • · El professorat del centre ha participat en accions formatives i de conscienciació sobre la matèria com a part de les actuacions de prevenció, i la perspectiva de gènere s’incorpora de forma transversal a totes les àrees de treball, estudi, docència i recerca. En aquest sentit, el TecnoCampus reivindica la bona feina i professionalitat del conjunt del seus professionals.
  • · Finalment, la institució manifesta la solidaritat amb les estudiants afectades, a les quals ha atès i donat suport amb la màxima celeritat, així com el ferm compromís amb l’eradicació en l’entorn universitari de qualsevol comportament d’aquest tipus. ♦
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere