Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

REACT-UE / Next Generation EU : Catalunya rep 595 milions d’euros de la UE per donar suport a l’ocupació i als serveis educatius i sanitaris

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

2 de setembre de 2021 / La Comissió Europea ha concedit més de 685 milions d’euros a tres programes operatius del Fons social europeu, a Polònia, Alemanya i Espanya, per donar suport a la resposta d’aquests països a l’emergència del coronavirus a través de REACT-UE.

A Polònia, la modificació del programa nacional del Fons social europeu «Coneixement, educació, desenvolupament» es complementarà amb 74,6 milions d’euros addicionals, que es destinaran a la formació especialitzada i al suport psicològic dels doctors i altres membres del personal sanitari.

A Alemanya, la modificació del programa operatiu del Fons social europeu a Saxònia farà que hi hagi 16 milions d’euros disponibles per reforçar les oportunitats educatives i laborals. Concretament, el nou finançament de la UE fomentarà la formació professional, l’educació extraescolar a favor del canvi verd i digital, i també mesures de reinserció professional per als joves investigadors afectats per la pandèmia, que els ajudaran a adquirir noves habilitats especials perquè puguin accedir a més oportunitats en el mercat de treball. La transició de les petites empreses cap a un model més verd i digital també es veurà impulsada pel desenvolupament de recursos humans en els àmbits de la recerca i de la gestió de la innovació estratègica, per millorar-ne l’atractiu per als professionals altament qualificats.

A Espanya, el programa operatiu del Fons social europeu a Catalunya rebrà 595 milions d’euros addicionals per fomentar la creació d’ocupació per a les persones desocupades, especialment per als joves, i ajudarà a mantenir l’ocupació i el desenvolupament dels treballadors. A més, els fons promouran la integració de persones amb discapacitats i altres persones vulnerables en el mercat de treball. Finalment, aquests fons finançaran també la contractació de més personal sanitari i educatiu durant la pandèmia.

REACT-UE, que forma part de NextGenerationEU, proporcionarà 50 600 milions d’euros de finançament addicional (a preus corrents) per als programes en matèria de cohesió al llarg del 2021 i del 2022. Les mesures que es prenen en el marc de REACT-UE se centren a reforçar la resiliència del mercat de treball i l’ocupació; a donar suport a les pimes i a les famílies de renda baixa; i a assentar les bases per a les transicions verda i digital, així com per a la recuperació socioeconòmica sostenible, de cara al futur.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere