Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els nens i adolescents del País Valencià tornen avui a les escoles i instituts

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La tornada a les aules mantenint la major part dels protocols anticovid

Els nens i adolescents del País Valencià tornen avui ( dimecres 8 de setembre) a les escoles i instituts. Els protocols anticovid són quasi els mateixos del curs passat. L’ús de la màscara és obligatori i també es mantenen les mesures de neteja i ventilació dels espais comuns. En canvi, el Govern Valencià relaxa algunes restriccions quant a les relacions socials.

Els alumnes d’educació infantil, primària i especial s’organitzaran en grups de convivència estable, dins els quals no hauran de mantenir la distància de seguretat. En canvi, a l’ESO, els alumnes de primer i segon hauran d’estar a 1,20 metres. També serà així, en principi, per als alumnes de tercer i quart d’ESO, batxillerat i FP; però si empitjora la situació epidemiològica es pot augmentar la distància a 1,50 metres. De manera excepcional, es pot establir un sistema de semipresencialitat per als alumnes d’aquests cursos, i es mirarà de preservar la presencialitat completa per als alumnes de segon de batxillerat perquè puguin preparar adequadament les proves d’accés a la universitat. Els alumnes de grups diferents de convivència estable del mateix curs podran relacionar-se entre si al pati.

Aquest curs 2021-2022

Les dades d’aquest curs 2021-2022  en l’educació del País Valencià són de 77.916 docents i una previsió de 787.565 d’alumnes d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP.

“Aquest curs les pautes de seguretat i higiene estan totalment interioritzades per la comunitat educativa, que va demostrar de llarg el curs passat que els centres educatius són els espais de socialització més segurs”, ha indicat el Conseller d’Educació, Cultura i Esport Vicent Marzà i ha destacat que “el context sanitari amb la vacunació és millor, però no hem d’abaixar la guàrdia i hem de continuar actuant amb prudència”.

Cal recordar que, des del punt de vista sanitari, el curs està organitzat des del mes de juliol, amb 5.042 docents extra de plantilla i 34,9 milions d’euros d’inversió especifica en material de seguretat i neteja per a garantir les pautes que marquen les autoritats sanitàries.

Acompanyament educatiu i emocional a l’alumnat

Per primera vegada les escoles comptaran amb personal d’orientació que formarà part de l’equip de professorat de cada centre d’Infantil i Primària, seguint el model ja establit als instituts. Hi ha 1.452 orientadors i orientadores als centres educatius per a atendre l’alumnat, un 37, 2 % més que el curs passat.

També s’han creat noves unitats d’atenció: unitats especialitzades d’orientació. En són 6 i tenen més de 100 especialistes que assessoren els equips i departaments d’orientació dels centres.

S’ha creat un nou protocol de prevenció de suïcidis que clarifica les pautes d’ajuda i intervenció. A més, la Conselleria està treballant en un programa específic de salut mental i emocional per a l’alumnat per tal d’abordar de ple els efectes psicològics i emocionals de la pandèmia en l’alumnat.

Aquest curs també es continua treballant als centres educatius la ‘Guia d’acompanyament emocional en temps de COVID’, un recurs per als equips docents que ajuda a exterioritzar sentiments, pors i dubtes de l’alumnat entorn de diferents qüestions relacionades amb la pandèmia.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere