Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

S’inicia la vacunació contra la COVID-19 sense cita prèvia a les universitats de la ciutat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’obriran 3 punts de vacunació adreçats a la comunitat universitària tot i que es treballa per obrir-ne més els pròxims dies

El 14 de setembre s’iniciarà la vacunació al Campus Nord, punt habilitat per la Universitat Politècnica de Barcelona i el 15, al Campus Sud, habilitat per la Universitat de Barcelona

El 22 de setembre començarà la vacunació a un punt de la Universitat Pompeu Fabra

El Departament de Salut habilitarà tres punts de vacunació contra la COVID-19 sense cita prèvia a les universitats de Barcelona, coincidint amb l’inici del curs universitari. La iniciativa forma part de l’estratègia encaminada a assolir la màxima cobertura vacunal per a la població del territori.  

Així, amb el Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), el 14 de setembre s’iniciarà la vacunació sense cita prèvia adreçada a la comunitat universitària en el punt habilitat per la Universitat Politècnica de Barcelona al Campus Nord.

El dia 15 de setembre s´obrirà un altre punt al Campus Sud habilitat per la Universitat de Barcelona. Les vacunes seran administrades pel personal sanitari del CAP Sarrià al Campus Nord, i del Punt de Vacunació Poblacional (PVP) de la Fira de Barcelona al Campus Sud.

I finalment, el dia 22 de setembre s´habilitarà un nou punt a la Universitat Pompeu Fabra, al Campus Ciutadella, i la vacuna serà administrada per part de l´equip sanitari del CAP Vila Olímpica.

A més, properament, s’està treballant en la definició de noves dates i nous punts de proximitat a la comunitat universitària en col·laboració amb altres centres universitaris que han manifestat el seu interès per formar part de la iniciativa.

Altrament, Salut ha acordat amb el vicerectorat d’Organització de la Universitat Autònoma de Barcelona que els seus campus estaran oberts a la vacunació, facilitant els espais per als hospitals més propers.

La vacuna que s’administrarà a aquesta població serà Pfizer o Moderna i va adreçada a persones pendents de rebre la primera dosi. Aquestes seran redirigides per les segones dosis als PVP donat que aquests punts romandran oberts tres setmanes.

Precisament, dins d’aquesta estratègia de vacunació encaminades a assolir la màxima cobertura vacunal per a la població del territori, el dia 20 d’agost es va posar en marxa l´estratègia de vacunació comunitària sense cita prèvia amb el programa de vacunació als barris amb baixa cobertura vacunal i necessitats específiques,  adreçat a persones amb dificultats d’accés a la vacunació, i que està previst que finalitzi el dia 8 d’octubre. En la primera fase són 13 actuacions en 12 barris: Raval, Turó de la Peira, Trinitat Vella, La Mina, Bon Pastor, Poble -sec, Ciutat Meridiana, La Marina del Port, Gòtic, Canyelles, Fort Pienc i Can Paguera.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere