Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

1.565.842 escolars de Catalunya comencen el curs

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

1.565.842 escolars de Catalunyacomencen aquest dilluns (13/09/2021) un nou curs encara marcat per la pandèmia. Un curs que serà 100% presencial.

Mesures anticovid

Algunes mesures contra el coronavirus s’han relaxat, però el lema de “distància, mans, mascareta i ventilació” tornaran a estar ben presents a les classes i entre els alumnes. La presència de la variant delta ja dominant, no permet abaixar la guàrdia. 

La mascareta continuarà sent obligatòria a partir dels sis anys. És a dir, els alumnes de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i centres d’adults hauran de portar la mascareta.

Una novetat important respecte el curs passat rau en les quarantenes. A l’ESO, FP i batxillerat, Educació ha eliminat els confinaments per als alumnes vacunats. Això vol dir que si un alumne és contacte estret d’un positiu, però té la pauta completa des de fa més de dues setmanes, no caldrà que faci quarantena i podrà seguir anant a classe. Si no es disposa de la pauta completa, s’haurà de fer el seguiment de les classes des de casa.

Des d’Educació s’ha apostat fort perquè aquest curs sigui 100% presencial. Tot i això, a les universitats, el 30% de les classes seran a distància.

La ventilació, per altra banda, continuarà sent clau, però no caldrà prendre la temperatura als alumnes abans d’entrar a les aules. Els grups bombolla es mantenen. Ara bé, a l’hora del pati es podran trobar diferents grups bombolla. En aquest context, però, tot i ser exterior la mascareta serà obligatòria. 

DIBUIX: Escola  Charlie Rivel de l’Hospitalet del Llobregat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere