Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UAB: Dos últims dies per fer la inscripció al 12è Programa de Generació d’Idees sobre microplàstics

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquest mes de setembre té lloc la 12a edició del programa d’emprenedoria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Parc de Recerca UAB, dedicada als microplàstics, per generar idees que millorin els mètodes d’anàlisi i estudi de la seva presència en el medi ambient i en els organismes, i plantegin propostes per reduir-ne l’ús.

El programa s’adreça a personal investigador, tant de l’àmbit UAB com extern, així com a doctorands i membres del sector. Les places són limitades i es pot fer la inscripció per participar-hi fins aquest proper dia 15 de setembre.

Els microplàstics, fragments inferiors a 5 mm, poden provenir del trencament de trossos més grans de plàstics o d’haver-se fabricat directament així, com és el cas de les microesferes que hi ha en productes d’higiene i neteja. A causa de la versatilitat i baix cost, el seu ús ha crescut exponencialment, generant un greu problema mediambiental. Encara manca molta informació sobre els efectes en els éssers vius, per la qual cosa és important desenvolupar nous mètodes d’anàlisi i estudi de la seva presència en el medi ambient i en els organismes, així com propostes per reduir-ne l’ús.

L’objectiu d’aquesta edició del Programa Generació d’Idees és generar projectes d’innovació que puguin contribuir a localitzar, avaluar i gestionar la presència de microplàstics en diversos entorns. Empreses i entitats ens han fet arribar reptes  que han detectat i que els participants del programa resoldran per mitjà de solucions i projectes d’innovació interdisciplinaris. També és possible fer la inscripció al programa  i aportar un repte propi relacionat amb els microplàstics.

El Programa, s’està desenvolupant entre els mesos de setembre i desembre, està plantejat per fases:

  1. Formació (en línia): del 20 al 23 de setembre, els participants faran tallers d’ideació, formacions introductòries a metodologies de Design Thinking i Lean Start Up, sessions sobre finançament o per aprendre a crear presentacions d’impacte, entre d’altres.
  2. Mentoring: del 29 de setembre al 17 de novembre, cada equip tindrà assignat un mentor expert que durant vuit setmanes els farà seguiment per poder validar el projecte.
  3. Prototipatge: de l’11 de novembre al 10 de desembre serà la fase de prototipatge als UAB Open Labs, els laboratoris d’innovació oberta de la universitat. Una vegada validada la idea, els participants podran crear els prototips.
  4. Concurs final: el dia 16 de desembre serà la presentació final dels projectes i els millors tindran premis.

Les inscripcions al Programa, que té places limitades, estaran obertes fins al 15 de setembre, falten dos últims dies.

Aquesta edició compta amb el patrocini de Quadpack, de Cetaqua/Agbar i de l’Ajuntament de Sant Cugat; i el suport de Catalunya Emprèn i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

FOTOGRAFIA: Noel Guevara / GREENPEACE ©

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere