Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Projecte TIC Docència, el nou model que implementarà a les classes l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Explicació de l’Escola d’Enginyeria sobre el  Projecte TIC Docència:

Hem vist durant aquest any i mig que la docència virtual té avantatges i desavantatges i no per aquest motiu l’hem de descartar. De fet, complementar la formació amb l’aprenentatge híbrid sembla ser la clau de tot plegat.

La situació actual ens permet iniciar aquest semestre amb una docència planificada de manera presencial. Això significa tornar a viure, o viure per primera vegada, sobretot els estudiants de primers cursos, la UAB. Des de l’Escola d’Enginyera, ja fa uns anys que es ve treballant per a què l’assistència a les aules es pugui seguir gràcies a la tecnologia, electrificant les aules i dotant d’equipaments els espais del centre.

Enguany donem un pas més, i es presenta el Projecte TIC Docència, una iniciativa que vol fomentar l’ús i la realització de les classes amb portàtil. Les classes es realitzaran de la manera habitual però, poc a poc, s’aniran incorporant elements (programari o continguts, per exemple) multimèdia que donin suport a aquest aprenentatge.

Des de l’Escola entenem de les dificultats que això pot generar per alguns estudiants, per la qual cosa disposa d’equipament informàtic per poder realitzar aquestes classes. En cap cas serà obligatori ni imprescindible, si més no, altament recomanable. A més a més, s’ha arribat a un acord amb HP, a través de l’empresa SEMIC, una empresa proveïdora d’equips i programari, per l’adquisició de dos models de portàtil, i amb Caixa d’Enginyers per la possibilitat de finançament d’aquests equips portàtils. Ambdues empreses són col·laboradors habituals del centre i ara posen a l’abast dels estudiants uns equips informàtics que ajudaran a la seva formació universitària.

Aquesta iniciativa situa a l’Escola d’Enginyeria com a centre pioner en aquest tipus de projectes, amb l’objectiu de ser un model a seguir per tota la comunitat, i millorar, any rere any, l’aprenentatge dels seus estudiants.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere