Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comunicat de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la botellada a Bellaterra

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Nota informativa de l’Equip de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) davant dels fets ocorreguts durant la matinada del 18 de setembre al campus de la UAB.

L ‘Equip de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona expressa el més enèrgic rebuig i indignació davant de la botellada organitzada a través de les xarxes socials que es va convocar al campus de la UAB, a Cerdanyola del Vallès, i que va agrupar a milers de joves deixant un campus molt brut i amb diverses destrosses. 

Considerem que és una actitud totalment incívica i irresponsable, tant per part dels anònims convocants com dels milers de joves de diversos punts de la comarca que hi van assistir. És un comportament encara més irresponsable ateses les actuals circumstàncies de pandèmia de la Covid-19. 

Des d’aquest Equip de Govern es van prendre mesures preventives tant bon punt es va començar a conèixer la magnitud de la convocatòria, afavorida per la transmissió via xarxes socials. Es van posar en marxa els dispositius propis de controls, amb la mobilització de més personal de seguretat privada de la universitat i es va avisar als Mossos d’Esquadra i a la Policia Local de Cerdanyola del Vallès per tal que intentessin tancar els accessos al campus.

Malauradament, el fet que el campus de la UAB sigui totalment obert i amb molts punts d’accés van fer impossible que s’impedís la concentració de milers de joves en diversos punts del campus. Davant de tots aquests fets reclamem una reflexió profunda per part de les diverses autoritats públiques per intentar prevenir i evitar fets semblants en el futur. 

Volem reiterar que un centre universitari és, i ha de seguir sent, un lloc on es formi als seus estudiants, on s’investigui, on es treballi, i en definitiva, un lloc per al benefici i el progrés de tota la nostra societat; i en cap cas, un lloc d’oci descontrolat i potencialment perillós. És la nostra voluntat que continuï sent així, però no és només responsabilitat nostra fer-ho possible, també necessitem la implicació i el compromís de tots els agents socials.

Els actes d’aquesta matinada no es poden tornar a repetir. No és just per aquesta universitat ni per cap dels membres que hi viuen i hi treballen, però sobretot, no és just per la nostra societat ni pel nostre país.

Universitat Autònoma de Barcelona, 18 de setembre de 2021

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere