Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Veredicte de les Beques Art i Natura a la Creació 2021 del Centre d’Art la Panera de Lleida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Centre d’Art la Panera de Lleida, convoca anualment les Beques Art i Natura a la Creació, en col·laboració amb el Centre d’Art i Natura de Farrera, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i la Fundación Cerezales Antonino y Cinia de Cerezales del Condado, per tal de promoure la investigació i la creació en el camp de les arts visuals.
 
El 16 de setembre de 2021, es va reunir el jurat format per:
 
Pere Báscones, President de l’Associació d’Amics del Centre d’Art i Natura de Farrera
Gemma Carbó, Directora del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí
Cèlia del Diego, Directora del Centre d’Art la Panera de Lleida
Alfredo Puente, curador de la Fundación Cerezales Antonino y Cinia.
 
El jurat va estudiar i valorar els 41 projectes presentats a la convocatòria de les Beques Art i Natura a la Creació 2021, atorgant les dues beques als següents artistes:
 

Marta Rosell Chust (Barcelona, 1995) i Roc Domingo Puig (Lleida, 1992), amb el projecte “Pedra i plàstic”.

Ro Caminal (Barcelona, 1966), amb el projecte “Talking Stones”.

 
La fortalesa dels dos projectes resideix en què denoten un interès per qüestions que afecten a la nostra societat i posen en joc els recursos d’anàlisi, formalització i visibilització de les arts visuals.

Per una banda, el projecte de Roc Domingo i Marta Rosell, des de la concepció de la natura com a biosfera, se centren en el desplegament de la tecnologia d’internet d’alta velocitat al Pirineu. Per altra banda, Ro Caminal aborda el fenomen del despoblament dels entorns rurals i la qüestió demogràfica dels pobles de muntanya i la posterior rearticulació del món urbà i el món rural en els darrers anys.
 
Els artistes guanyadors tindran l’oportunitat de produir els projectes premiats al Centre d’Art i Natura de Farrera, una residència de treball per a artistes i investigadors d’arreu del món. De titularitat municipal, aquest centre està gestionat per l’associació sense ànim de lucre, els Amics del CAN. Situat al cor dels Pirineus Catalans, al Pallars Sobirà, el poble de Farrera (25 habitants i 1.360 m) gaudeix d’un entorn privilegiat i tranquil ideal per a la reflexió, la inspiració i la creativitat.

Aquestes beques tenen una dotació total de 15.700 € que es distribueixen en dues beques de producció de 4.000 € cadascuna i en els costos de dos mesos de residència per a cada artista.

Fins ara han guanyat les Beques Art i Natura a la Creació els següents artistes: Martín Llavaneras i Eulàlia Valldosera (edició 2016), Joan Pallé i Estibaliz Sadaba Murguia (edició 2017), Marco Noris i Olga Olivera-Tabeni (edició 2018), Isabel Barios Ibars i Francisco Navarrete (edició 2019) i Míriam Isasi i Coco Moya (edició 2020).

IMATGE: Centre d’Art la Panera de Lleida.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere