Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La gravació integra en vídeo de la inauguració oficial del curs acadèmic 2021/2022 de tot el Sistema Universitari Català celebrada a la Universitat de Girona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’acte inaugural es va centrar en l’educació inclusiva

L’Aula Magna de la Universitat de Girona (UdG) es va celebrar  (23/09/2021) la inauguració oficial del curs acadèmic 2021/2022 de tot el sistema universitari català.

Per aquest motiu, l’acte va comptar amb la participació del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; la consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi; i la presidenta del Consell Social de la UdG, Rosa-Núria Aleixandre. També hi foren presents els rectors i rectora de les universitats catalanes així com els presidents i presidentes dels diferents consells socials.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va mostrar el “compromís” del Govern amb “les polítiques equitatives d’accés i de manteniment en el sistema universitari.

El president de la Generalitat també va  posar de relleu la importància d’impulsar “polítiques d’inclusió” per afrontar la reconstrucció després de la pandèmia, una reconstrucció que “ha de ser social, per deixar enrere les desigualtats; ha de ser econòmica, per garantir prosperitat compartida i també ha de ser emocional, per contribuir a reconstruir els projectes de futur i el benestar emocional que van quedar esborrats per la pandèmia”. En aquest sentit, el president va subratllat “el paper fonamental” de les universitats en el lideratge d’aquest procés. “Hem de poder garantir l’accés de tothom ,a tots els serveis públics, a tot el sistema de coneixement i, també, a la universitat”, ha conclòs.

La consellera Gemma Geis es va dirigir a l’auditori per expressar l’orgull de participar en aquest acte, especialment, perquè “després de molts anys, s’ha recuperat la conselleria de Recerca i Universitats”. La consellera ha defensat que Catalunya sigui “un país basat en l’economia del coneixement, un país que reforci el sistema universitari i de recerca”. Gemma Geis ha advocat per l’impuls de polítiques de transferència i d’innovació i ha apostat per un “un model d’universitat compromesa, crítica i lliure, una universitat oberta al món però que defensi la llengua catalana com a llengua pròpia de Catalunya”.

El rector Quim Salvi va instar a el públic a posar-se a la pell de l’alumnat que ha de saltar barreres per accedir a l’educació superior.

Amb l’objectiu de posar cara al concepte d’educació inclusiva, l’acte va incloure la projecció de sis càpsules audiovisuals protagonitzades per joves que no ho han tingut fàcil per arribar a la universitat a causa de la seva procedència, context econòmic o social, o per tenir un repte personal important com ara una discapacitat física o un trastorn. Així, per exemple, s’ha presentat el cas d’Amin Bellaha, un jove de Vila-roja que estudia a la universitat, que fa d’entrenador d’atletisme, que treballa i que col·labora en una ONG del seu barri; o la història de Clàudia Colom que, malgrat patir la síndrome d’Asperger, està fent la seva tesi doctoral i que considera que “si un vol, té el suport adequat i s’esforça, pot”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere