Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova AULA DE SIMULACIÓ DE FARMÀCIA de la Universitat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Potenciar el coneixement de l’alumnat en l’àmbit de la farmàcia comunitària, el seu paper assistencial i l’atenció farmacèutica són els objectius principals de la nova aula de simulació de farmàcia que s’ha inaugurat aquest dimarts, 28 de setembre. En l’acte institucional, presidit pel rector Joan Guàrdia, també hi han intervingut Jordi Camarasa, degà de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, i Xavier Casas, president de fedefarma.

La nova aula de simulació, impulsada per la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i la cooperativa fedefarma, és un espai dotat dels elements més característics d’una oficina de farmàcia. D’aquesta manera, es vol facilitar que els futurs professionals farmacèutics coneguin directament la realitat de la farmàcia comunitària des de l’etapa de formació a la Facultat.

Amb aquest espai es vol potenciar el paper sanitari de la farmàcia comunitària i fomentar la formació d’excel·lència en l’atenció i el consell farmacèutics. Per assolir aquests objectius, l’aula disposa de dues àrees diferenciades interconnectades mitjançant tecnologia audiovisual, la qual cosa permet fer sessions de simulació (roll playing) de la relació professional entre farmacèutic i pacient. L’aula està dissenyada per reproduir el dia a dia de la farmàcia comunitària i aporta un valor afegit a la formació de l’alumnat, ja que facilita la presa de contacte amb la futura activitat professional (dispensació de medicaments, consell farmacèutic, seguiment farmacoterapèutic, etc.).

Potenciar el paper de la farmàcia en l’assistència i educació sanitàries

Fedefarma, que ha participat en el disseny de l’espai i l’ha dotat del mobiliari, també ha proporcionat l’equipament necessari perquè l’alumnat pugui desenvolupar l’activitat professional. En el nou espai els estudiants podran aprendre el funcionament de programes de gestió, a més de treballar amb eines d’intel·ligència empresarial per a la gestió farmacèutica. Així mateix, podran conèixer de primera mà les campanyes sanitàries destinades a la promoció de la salut i a la prevenció de malalties.

FOTOGRAFIA: La nova aula és un espai dotat dels elements més característics d’una oficina de farmàcia.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere