Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Mostra d’escultures “Leiko Ikemura. Aquí estem” reuneix un total de sis obres al llac sud de l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La gran escultura ‘Usagi Greeting’ s’exposa des d’aquest dijous (30/09/2021) a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València juntament amb altres cinc obres que ‘suren’ sobre les aigües de l’estany sud de l’Hemisfèric. Es tracta de la nova aposta d’art urbà i públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències que cerca la trobada entre ciència, naturalesa i art en un mateix espai.

L’escultura més gran d’aquesta nova exposició es titula ‘Usagi Greeting’ i representa una llebre-Bodhisattva, la mare de totes les existències. Aquest ésser híbrid és buit per dins amb una obertura a la part davantera de la faldilla. Les seves llargues orelles són similars a antenes que indiquen verticalitat, apuntant cap a l’univers.

Les altres són una peça també dreta ( ‘Figure with three Birds’) i quatre figures jacents, estranyes, de noies o d’àngels ( ‘Double Figure’, ‘Cat Girl Lying’, ‘Lying Girl’ i ‘Catgirl with Usagi’) recolzades en lleugers pedestals de forma ovalada. Són peces realitzades en bronze amb lleugeres pàtines de color.

Es tracta d’un muntatge en aparença senzill però complex al mateix temps, obra de l’arquitecte Philipp von Matt, que ha creat unes bases el·líptiques per a les peces de manera que semblen surar sobre elles. Entre l’aigua i l’arquitectura es manifesten aquestes imatges: una gran Llebre i les cinc figures Jacents.

L’exposició de l’artista Leiko Ikemura a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València és la mostra més significativa de l’artista fins al moment a l’Estat espanyol. De lliure accés a el públic, es podrà visitar fins el 6 de març de 2022.

Leiko Ikemura va néixer a Tsu, Prefectura de Mie, Japó, i actualment viu i treballa a Berlín. Comença la seva formació entre 1970-1972 a la Universitat d’Estudis Estrangers d’Osaka al Japó. Entre 1973 i 1978 cursa estudis a l’Escola Superior de Belles Arts de Santa Isabel d’Hongria de Sevilla. De 1990 a 2016 va ocupar càtedra a la Universität der Künste de Berlín.

Ikemura és una artista de renom internacional amb grans exposicions en importants museus i institucions de tot el món. Llocs com el Centre Nacional d’Art de Tòquio, el Kunstmuseum de Basilea a Suïssa, el Centre Sainsbury d’Arts Visuals a Norwich, (Regne Unit), entre altres.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere