Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comença el Programa Erasmus del Coneixement: una eina d’aprenentatge dirigida als professionals de Salut Pública

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Presentat el Programa dins el cicle de Casos pràctics en època de pandèmia

El Programa Erasmus del Coneixement s’inicia aquest divendres, 1 d’octubre, dins les sessions de Casos pràctics en època de pandèmia organitzades per l’Equip de Gestió del Coneixement de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Es tracta d’una activitat d’aprenentatge dirigida als professionals de salut pública. L’eina funciona a partir de l’intercanvi de coneixements i experiències, de forma activa, entre els professionals de l’àmbit de la protecció i promoció de la salut de les diferents oficines, seus, escorxadors i laboratoris de l’ASPCAT i de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

Segons el responsable de Gestió del Coneixement de l’ASPCAT, Dani Giménez, el programa de Gestió del Coneixement, basat en l’intercanvi de coneixements entre professionals i l’aprenentatge col·laboratiu a través de la creació d’espais de conversa “permet donar visibilitat al talent ocult dins l’organització perquè molts dels casos que es comparteixen surten de l’ASPCAT”.

L’any 2019 es va posar en marxa una prova pilot del Programa Erasmus del Coneixement que, finalment, s’inicia aquest mes d’octubre dins el cicle Casos pràctics en època de pandèmia, iniciativa que va néixer el 2020 durant el confiament. Dins aquest cicle d’intercanvi i foment de l’aprenentatge, en el primer trimestre de 2021 s’han dut a terme 9 jornades en les quals s’han tractat temes que van des del coneixement en seguretat alimentària i ambiental fins a temes específics de control sanitari a escorxadors i temàtiques transversals com l’estat emocional dels professionals que fan tasques d’inspecció i control sanitari.

El cicle Casos pràctics en època de pandèmia, dins el marc del qual s’integra el Programa Erasmus del Coneixement, celebra enguany la segona edició davant l’èxit de participació assolit, entre els professionals, a la primera edició. L’any 2020 es van fer 25 sessions a les quals es van inscriure més de 5000 professionals de salut pública. Les sessions d’enguany són quinzenals, amb format en línea els divendres. Durant la jornada, els participants fan servir el xat per fer preguntes als ponents, un cop finalitzada, els assistents reben el vídeo de la sessió i la documentació amb tota la informació.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere