Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Endavant! Passa de nivell!” : Comença la 1a. temporada estable de l’ESPAI CULTURAL de la Generalitat Valenciana a PENÍSCOLA

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La programació arranca el 10 d’octubre amb Juan Echanove i ‘La Fiesta del Chivo’ i s’estendrà fins a maig

Arts escèniques, música de la mà del circuit Sonora, cinema i activitats familiars i didàctiques marquen aquesta primera temporada cultural

El conseller d’Educació, Cultura i Esport del govern valencià, Vicent Marzà, acompanyat pel delegat a les comarques de Castelló de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Alfonso Ribes, ha presentat la primera programació regular de l’Auditori Palau de Congressos de Peníscola, un espai gestionat per Cultura de la Generalitat amb el lema ‘Endavant! Passa de nivell!’.

Vicent Marzà ha explicat que “la primera temporada estable de l’espai cultural de la Generalitat en Peníscola ofereix més de 60 activitats amb una inversió en programació de més de 375.000 euros, a la qual si sumem la inversió que també hem fet en material i personal tècnic, la inversió ascendeix a més de 700.000 euros, la qual cosa permet diversificar i enfortir els nostres sectors culturals gràcies a la dinamització d’un espai com aquest”.

“Aquesta nova aposta per oferir programació regular en el nostre contenidor cultural de Peníscola té com a objectiu complementar la rica oferta que ja ofereixen les poblacions veïnes de les comarques del nord de Castelló. Per això volem sumar i que la cultura en viu arribe cada vegada a més indrets del nostre país, perquè és un eix central per a la nostra recuperació, tant emocional com econòmica.”, ha afegit el titular de Cultura de la Generalitat.

La temporada a l’Auditori Palau de Congressos s’inicia el 10 d’octubre i s’estén fins a maig, amb una combinació d’espectacles de referència fets per creadors i creadores valencians, així com produccions importants estatals.

Cal recordar que a partir de l’estiu el torn de l’oferta de Cultura de la Generalitat se centra en les dues grans cites internacionals de música organitzades pel departament de Vicent Marzà, el Festival Internacional de Jazz de Peníscola i el Festival Internacional de Música Antiga i Barroca.

Auditori Palau de Congressos de Peníscola: teatre, música i cinema

El delegat de l’IVC a les comarques de Castelló ha assenyalat que “la programació cultural a Peníscola té una coherència i una visió en conjunt feta per al públic de les comarques del nord”. S’ha mostrat confiat en la bona resposta que donarà el públic i ha destacat que “la temporada comença amb una proposta potent com ho és ‘La Fiesta del Chivo’, protagonitzada per Juan Echanove, que demostra el nivell cultural que fa Cultura de la Generalitat a Peníscola.”

Alguns dels protagonistes d’aquest trimestre seran ‘L’actualitat en tres pataes’ de Xavi Castillo o ‘Cu-Cu’ de la companyia valenciana Bambalina Teatre. També està previst que José Sacristán estiga a Peníscola durant 2022 amb ‘Señora de rojo sobre fondo gris’, ‘La panadera’ de la valenciana Sandra Ferrús o l’obra ‘Ai, Carmela’ del també dramaturg valencià José Sanchis Sinisterra.

La música estarà molt present a la programació. Tal com ha apuntat el delegat de l’IVC: “el circuit Sonora portarà fins a Peníscola el millor so musical de la mà d’artistes com Smoking Souls, Dani Miquel, Badlands o Pau Alabajos”. De fet, el Sonora presenta aquest trimestre fins a quatre espectacles musicals.

La música clàssica, a càrrec de membres l’Orquestra de Les Arts, també estarà en la programació al llarg d’aquesta temporada.

Un altre punt fonamental és la programació familiar amb espectacles com el de Tian Gumbau ‘Sabates noves’ o la màgia de Nacho Diago.

Ribes ha volgut recordar que “la presència del públic familiar és fonamental” i ha comentat “la necessitat que els xiquets i les xiquetes comencen a gaudir de la cultura en viu, ja que és una peça fonamental a la seua formació. De fet, un dels nostres objectius a Peníscola és apostar per les activitats didàctiques que estaran obertes als centres educatius perquè l’alumnat puga gaudir del teatre i la música”.

A més cal recordar que Peníscola ha estat vinculada al llarg de la seua història amb diferents rodatges cinematogràfics i per això “dins de la programació hem volgut que el cinema tinga protagonisme”, ha remarcat Ribes.

Dins de la programació de cinema destaca el cicle de Berlanga amb la projecció de 4 pel·lícules en què no pot faltar l’emblemàtica ‘Calabuch’ en la qual el director valencià va escollir Peníscola com a escenari del rodatge. El cinema més actual estarà present aquest trimestre amb diferents propostes com ‘El olvido que seremos’ o ‘Gaza Mon amour’.

IMATGE: Auditori Palau de Congressos de Peníscola.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere