Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

London School of Hygiene & Tropical Medicine: La decisió sobre la vacuna marca un moment històric en el control de la malària

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Es la primera vegada que es recomana una vacuna parasitària per al seu ús rutinari en humans

Investigadors de la London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) han celebrat la decisió de recomanar l’ús generalitzat d’una vacuna contra la malària per primera vegada, cosa que pot salvar desenes de milers de vides a Àfrica cada any.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anunciat que la vacuna contra la malària RTS,S / AS01 (RTS, S) s’hauria de donar als nens de l’Àfrica subsahariana i altres regions amb transmissió moderada a alta de malària de P. falciparum.

La recomanació es basa en els resultats d’un programa pilot en curs a Ghana, Kenya i Malawi que ha arribat a més de 800.000 nens des del 2019.

Encara que no és una vacuna perfecta, la suma de la RTS,S a les intervencions de control de la malària actualment recomanades per maximitzar l’impacte en zones d’alta càrrega, és un important impuls als esforços per reduir la mortalitat infantil a Àfrica

Amb socis de tot el món, els investigadors del LSHTM han dut a terme una àmplia gamma de treballs que han ajudat a desenvolupar proves crucials que sustenten aquesta fita històrica en la salut global, des del disseny i l’aplicació d’assajos clínics, fins a la investigació on la RTS,S podria ser el millor objectiu i a qui.

Després de guanys considerables en les darreres dues dècades, el progrés del control de la malària s’havia estancat i es necessitaven urgentment noves eines per combatre la malària i protegir els nens vulnerables amb risc de malaltia i mort.

Àfrica continua assumint la càrrega més important de la malària i els nens africans corren el major risc de morir de malària: més de 260.000 nens africans menors de cinc anys moren de malària cada any.

El professor Sir Brian Greenwood de LSHTM ha jugat un paper fonamental en els assaigs i investigacions de vacunació contra la malària des dels inicis de la RTS,S.

Ha dit: “Aquest és un dia històric per a la malària. Per primera vegada tenim una vacuna que ara es recomana per a un ús ampli a les zones d’Àfrica on la malaltia és endèmica.

“Amb la malària encara com a principal causa de mort, especialment entre els nens a l’Àfrica, aquesta decisió pot salvar milions de vides joves. Necessitem urgentment més eines i solucions pràctiques i innovadores contra la malària.

“La vacuna RTS,S no proporciona una protecció completa, però aquesta decisió és un testimoni de l’impuls i la visió de la comunitat sanitària mundial per trobar un camí a seguir. Com a part d’un enfocament a mida, té un gran potencial per reduir la mort i les malalties a les zones amb molta càrrega, especialment quan es combina amb altres intervencions com la quimioprevenció estacional de la malària i les xarxes de llit, i és un gran impuls per als esforços de control de la malària.

“Ha trigat molt a arribar a aquest moment tan important, però el viatge ha valgut la pena. La decisió és el resultat d’una extraordinària associació multinacional de persones i organitzacions compromeses i altament qualificades al Regne Unit i a l’Àfrica i arriba després de molts anys de treball i dedicació.

“És important que la inversió a llarg termini i el compromís amb la ciència i les associacions sanitàries mundials continuïn perquè es puguin abordar els complexos desafiaments que suposa una malaltia com la malària i es puguin aconseguir els beneficis potencials de salvar vides amb la RTS,S i altres intervencions”.

Un recent estudi pioner va demostrar que la malària greu entre els nens africans petits es reduïa dràsticament mitjançant una combinació preventiva de RTS,S i medicaments.

El professor Greenwood també ha dit: “La recomanació de SAGE, basada en les conclusions de l’assaig pilot, estableix que ara la vacuna es pugui desplegar de manera segura i efectiva en àrees similars a les on es va implementar l’assaig pilot. Tanmateix, és important que ara que se sap que la vacuna és segura, es continuï treballant per explorar la forma òptima en què es podria administrar la vacuna. Això inclou zones on l’epidemiologia de la malària és diferent de la de les àrees d’estudi pilot, per exemple, zones on la transmissió de la malària és molt estacional. ”

El personal i socis de LSHTM al Regne Unit i a l’Àfrica han estat al centre de la investigació de la vacuna contra la malària, des del primer assaig de vacuna contra la malària a Àfrica als anys noranta fins a assaigs de camp i avaluacions associades, avaluacions immunològiques i de seguretat de RTS,S a Tanzània i Ghana. als anys 2000. Més recentment, això ha inclòs l’anàlisi del programa pilot de vacunació de l’OMS durant els darrers dos anys a Ghana, Kenya i Malawi, on es va administrar la vacuna a 800.000 nens, i el recent assaig pioner que investiga una combinació de quimioprevenció estacional contra la malària i RTS,S a Burkina Faso i Mali.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere