Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Amb el teu vot, el teu centre millora”: Les eleccions als CONSELLS ESCOLARS VALENCIANS se celebraran el 18 de novembre

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Educació anima a la participació amb el lema ‘Amb el teu vot, el teu centre millora’

Es pot consultar l’enllaç a la convocatòria en el DOGV: consultar ací

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport del govern valencià ha publicat en el DOGV la convocatòria d’eleccions a consells escolars de 2021. Les diferents comunitats educatives dels centres estan convocades a participar el pròxim dijous 18 de novembre en les eleccions per a la renovació i constitució dels consells escolars dels centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics.

En aquestes eleccions estan cridats a votar alumnat, pares i mares, professorat, personal d’atenció educativa complementària (PAEC) i personal administratiu i de serveis (PAS).

Amb el lema ‘Amb el teu vot, el teu centre millora’ s’instal·laran urnes en els centres docents de segon cicle d’Educació Infantil, Primària, Educació Especial, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional fins als ensenyaments de règim especial i educació de persones adultes, així com les escoles infantils de primer cicle de titularitat pública.

Aquest procés representa una oportunitat per a tota la comunitat educativa d’implicar-se i participar en la vida del centre docent, ja que el consell escolar és un òrgan de govern autònom de cada centre, elegit democràticament, amb gran capacitat de decisió.

Per això, des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport es considera que “les eleccions a consells escolars de centres són una oportunitat perquè tota la comunitat educativa, famílies, docents, alumnat i personal administratiu de serveis, puga votar qui representarà la seua veu, una veu que és clau per a estar presents en les decisions del funcionament i la millora dels centres educatius”, tal com ha assegurat la directora general d’Innovació i Ordenació Educativa, Reis Gallego, qui també ha volgut destacar que “amb el vot de totes i tots, els nostres centres milloren”.

Els dies del calendari electoral

El 19 d’octubre acaba el termini per a constituir les juntes electorals de centre, que són les que fixen el termini d’admissió de candidatures dels diferents sectors.

El 3 de novembre és l’últim dia en el qual es poden publicar les llistes provisionals de candidates i candidats, què seran definitives el 9 de novembre, una vegada s’esgote el termini perquè la junta electoral resolga les possibles reclamacions.

La campanya transcorrerà des de l’endemà de la publicació de la llista definitiva de les persones candidates fins a dos dies lectius abans de la data de realització de les eleccions, i en cap cas durarà menys de cinc dies lectius. El dia lectiu anterior a les eleccions serà jornada de reflexió i no podran dur-se a terme actes de propaganda electoral.

Una vegada celebrades les eleccions a consell escolar del 18 de novembre, les juntes electorals de cada centre tindran de termini fins al 26 de novembre per a proclamar les candidatures electes. El període per a dur a terme les sessions constitutives dels nous o renovats consells escolars acaba el 10 de desembre.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere