Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UdG, UAB, UB i UPF: SIMPOSI Internacional John Rawls (Facultat de Lletres i Turisme de la Universitat de Girona / 14 i 15 octubre)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El 14 i 15 d’octubre tindrà lloc el Simposi Internacional John Rawls 

John Rawls és un dels filòsofs polítics més importants de l’època contemporània. Segons l’opinió de molts, la publicació de A Theory of Justice, el seu opus magnum, el va convertir en tot un clàssic del pensament polític modern. A mitjans dels anys 70 de segle passat, Robert Nozick va sostenir que “Avui dia, els que fan filosofia política han de treballar segons la teoria de Rawls o bé explicar perquè no ho fan”. A la fi del primer decenni de segle XXI, Gerald A. Cohen va escriure que “at most two books in the history of Western political philosophy have a claim to be regarded as greater than A Theory of Justice: Plato’s Republic and Hobbes’s Leviathan“. La influència d’aquesta obra en el pensament polític actual, especialment en l’àmbit acadèmic, és un fet indubtable.

Durant aquest any 2021 es commemoren dues efemèrides: en primer lloc, el centenari del naixement de John Rawls (va néixer el 21 de febrer de 1921) i, en segon lloc, el 50è aniversari de la publicació de A Theory of Justice. L’any en curs representa una oportunitat immillorable per analitzar amb esperit crític les aportacions i la vigència del pensament rawlsià.

Organitzadors: Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra.

Lloc: Sala de Graus de la Facultat de Lletres i Turisme de la Universitat de Girona.

PROGRAMA … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere