L’Institut d’Estudis Occitans (IEO) decidirà en Assemblea General a Tolosa de Llenguadoc si es dissoldrà com entitat nacional per la seva crisi econòmica
El proper diumenge 17 d’octubre, es celebrarà a Tolosa de Llenguadoc l’Assemblea General de l’Institut d’Estudis Occitans (IEO) Nacional, en la que es presentarà la situació de crisi econòmica de l’entitat i es decidirà la desaparició o continuïtat de la institució.
L’Institut d’Estudis Occitans (IEO) Nacional ha quedat sense director després haver dimitit aquesta setmana Laurenç Gosset.
La crisi econòmica, que comporta no poder pagar els salaris de l’entitat, té com una de les causes fonamentals la pèrdua de les subvencions de les institucions regionals franceses d’Occitània, Nova Aquitanià com de la Oficina Pública de la Llengua Occitana.
L’actual president de l’IEO Pèire Brechet, ha dit que no es tornarà a presentar al seu càrrec, i fa una crida per actualitzar les dinàmiques, la manera de funcionar i la representació de les seccions locals a l’IEO Nacional o sigui defensa la continuïtat de l’entitat.
L’organització de l’Institut d’Estudis Occitans
L’IEO s’organitza en seccions regionals, departamentals i cercles locals pertot el territori occità i algun a l’exterior.
També s’organitza a nivell sectorial, incloent-hi: l’edició (IDÈCO), l’animació, la música i les seccions plàstiques.
Avui l’IEO té 30 seccions Departamentals, 4 seccions Regionals i la federació nacional: l’IEO Nacional.
L’Institut d’Estudis Occitans una entitat històrica de l’occitanisme
L’Institut d’Estudis Occitans es va fundar l’any 1945 per Robèrt Lafont, Max Roqueta, Juli Cubainas, Pèire Lagarda, Leon Còrdas, Fèlix Castanh, Renat Nelli entre d’altres.
L’IEO té com objectiu central la promoció de la llengua i la cultura occitana, la normalització de la llengua i la seva oficialitat.
Web oficial de l’IEC … clicar aquí