Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: Rànquings d’universitats, de graus, de màsters i de formació continuada

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Les universitats de tot el món, com les d’aquí, siguin públiques o privades, van boges per col·locar-nos el missatge de com de ben situades estant en els Rànquings d’Universitats.

Els serveis de màrqueting i comunicació de les universitats, com els equips de reclutament de nous estudiants, utilitzen aquestes dades d’avaluació per vendre’ns les bondats dels seus estudis, dels seus recursos humans i de les seves instal·lacions.

A més de tota la propaganda i marxandatge que les universitats fan per als  alumnes dels centres escolars -siguin d’ESO, batxillerat o una mica a FP-, perquè es matriculin als seus estudis superiors, utilitzen els rànquings per construir i refermar el seu prestigi.

Tot és lícit, però tothom jugar a la confusió.

Perquè de Rànquings internacionals i estatals d’Universitats n’hi ha diversos, amb avaluacions diferents, amb indicadors d’avaluació també diferents, amb valoracions globals per centre o avaluacions per especialitats.

Per fer-ho senzill: Imaginem que tots els Rànquings són “fruites”, però cada Rànquing potser una poma, un plàtan o una maduixa i així és molt difícil de fer comparacions.

Cada universitat fa propaganda del rànquing que en surt més ben parat i l’estudiant i la seva família que observa i busca per acabar triant un centre, només es queda amb la música que aquella universitat que li acaben de presentar, és primera o molt ben situada en un Rànquing i d’entrada no importa aclarir massa de que parlen. El que és important és la “música de triomf”.

Recordem que a nivell generalista tenim 8 Rànquing internacionals: El que popularment en diem el de Shanghái o sigui el “Academic Ranking of World Universities” (ARWU), el “QS World University Rànquing”, el “Times Higher Education” (THE), el “NTU Rànquing”, el “Webometrics”, el “Best Global Universities”, el “U-Ranking” i el “U-Multirank” el finançat per la Unió Europea.

A nivell estatal i fet des de Barcelona, tenim el Rànquing  CYD.

Però el laberint el podem ampliar amb els Rànquings especialitzats, que no acabaríem només citant-los tots.

Però cal destacar com exemple el super-valorat Rànquing especialitat de MBA o sigui sobre el “Master in Business Administration”, que tenim almenys 4 Rànquings que són: el “Financial Times Business Education”, el “Bloomberg Business Schools & MBA Ranking”, el “The Economist MBA Ranking” i el “Best Masters Ranking Eduniversal”.

I podrien ampliar-ho amb Rànquings d’enginyeries que són molt bons i així anar edificant avaluacions de tots els gustos i totes les tendències acadèmiques.

Presentem al nostre lector amb aquesta “multitud” de plataformes, perquè vegi que no exagerem sobre la gran varietat de l’oferta de Rànquings.

I finalment un somni per quan LO CAMPUS DIARI siguem grans, que serà tenir el nostre propi “Rànquing LCD”, no només d’Universitats a nivell internacional, estatal i nacional, sinó també sobre graus, màsters i sobre cursos de formació continuada

I mans a l’obra: en aquesta nova etapa ja LO CAMPUS DIARI d’una manera senzilla i petita, si voleu, només oferirem periodísticament als nostres lectors “Cursos, Tallers i Màsters” que d’entrada nosaltres els valorem com a positius. Per més endavant, amb tota la informació contrastada, puntuar cada curs.

Fins que un dia passarà, que després d’escoltar detalladament l’oferta educativa de cada universitat, el futur universitari de postgrau digui:

– I LO CAMPUS DIARI que en diu d’aquest Màster?

I consulti el nostre “Rànquing LCD-LO CAMPUS DIARI”.

Serà excel·lent !!!

 

 EDITORIAL en ÀUDIO

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere