Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

CLUB DE LECTURA de la Universitat de les Illes Balears, 2021-22 / Octubre: el llibre “Canto jo i la muntanya balla” d’Irene Solà

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Presentació de Universitat de les Illes Balears (UIB):

El club de lectura o tertúlia literària dialògica és un espai de comunicació, reflexió i intercanvi d’opinions en què diverses persones es reuneixen periòdicament per parlar sobre un mateix llibre. Aquest espai està pensat perquè els participants, sense que hagin de ser experts en la matèria, puguin dialogar sobre el que la lectura d’una obra els ha suscitat i compartir les seves opinions i troballes literàries amb la resta de companys. El diàleg, les diferents ressonàncies que pot suscitar una mateixa obra i la possibilitat d’aprofundir en la comprensió i la crítica d’aquesta, són els trets més destacats d’aquesta activitat. Així, el club permet gaudir de la lectura i promoure aquest hàbit, a més de facilitar un temps i un espai en els quals els participants poden conèixer-se a ells mateixos a través de la literatura, reconèixer els companys de tertúlia i valorar els seus diferents punts de vista, i ampliar la seva capacitat de comprendre la diversitat del món actual.

Destinataris: Comunitat universitària de la UIB, mestres i professors de primària i secundària i persones interessades en la lectura.

Dates, horaris i lloc: El club de lectura de la UIB, que s’ofereix enguany en dues modalitats diferents, té lloc d’octubre de 2021 a maig de 2022 i de 19 a 21 hores, en les dates següents:

-Club de lectura presencial (a l’edifici Sa Riera (c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma): 19 d’octubre, 16 de novembre i 14 de desembre de 2021 i 18 de gener, 15 de febrer, 15 de març, 26 d’abril i 17 de maig de 2022.

-Club de lectura en línia (a través de la plataforma Zoom): 26 d’octubre, 23 de novembre i 21 de desembre de 2021 i 25 de gener, 22 de febrer, 22 de març, 19 d’abril i 24 de maig de 2022.

L’obra de lectura del mes d’Octubre:

“Canto jo i la muntanya balla” d’Irene Solà. Anagrama, 2019: «Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida.» Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2019 i European Union Prize for Literature 2020.

Coordinació del Club de lectura: Mar Rayó González. Diplomada en Educació Social (UIB), EU en Gestió Cultural (UOC), MU en Promoció de la Lectura i Literatura Infantil (UCLM) i ExU en Gestió Emprenedora en Lectura i Escriptura (UEx), ha estat promotora dels clubs de lectura a les Illes Balears i des de 2003 ha dinamitzat tertúlies literàries en biblioteques i llibreries.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere