Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Barcelona ha aprovat un nou “Pla de millora del professorat associat” consensuat amb el Comitè d’Empresa del PDI laboral

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Consell de Govern de la Universitat de Barcelona va aprovar el Pla de millora del professorat associat (14/10/2021)

L’aplicació del Pla se centra en l’augment de les retribucions d’aquest col·lectiu amb càrrec a l’increment de fons addicionals establerts a les lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2019 i 2020.

El Pla havia estat discutit i aprovat amb antelació pel Comitè d’Empresa del PDI laboral

L’aplicació del Pla que afecta a més de 2.000 docents es farà d’acord amb la qualificació dels docents i els seus mèrits més rellevants, davant la impossibilitat d’aplicar ara el Pla d’una manera generalitzada.

Així, amb efectes a partir del 15 de setembre d’enguany, s’incrementaran fins a esgotar l’import dels fons addicionals (490.000 euros) les retribucions del professorat associat amb contracte vigent que disposi d’una acreditació AQU o ANECA. És a dir, aquells associats el perfil dels quals no respon a la descripció per llei d’aquesta figura, però que, sense opció de fer carrera acadèmica per mitjà de les figures contractuals vigents, l’han iniciat amb aquest perfil.

Tot seguit, i també durant l’any 2021, s’iniciarà un procés de negociació amb la part social per incrementar les retribucions del professorat associat que tingui una antiguitat mínima de cinc anys.

L’assignació d’aquesta nova retribució es farà en funció de tres mèrits: tenir una antiguitat mínima de cinc anys, disposar del títol de doctor, i la valoració de la seva activitat docent. L’import mínim destinat a aquesta acció arriba als 280.278 euros i tindrà efecte a partir de l’1 de gener del 2022.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere