Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern Valencià amplia els criteris d’accés a les beques salari universitàries per al curs 2021-2022

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Podran ser beneficiaris estudiants universitaris de qualsevol curs i els que cursin màsters habilitants

Contempla una especial atenció a grups socials vulnerables, com a víctimes de violència de gènere, alumnat amb discapacitat i refugiats

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital del govern valencià ha establert les bases reguladores per a la concessió de les beques salari lligades a la renda per cursar estudis a les universitats que integren el sistema valencià per al curs 2021-2022.

Dins el compromís per garantir l’accés universal als estudis universitaris i després de constatar l’èxit d’aquestes ajudes, que venen atorgant des del 2016 a estudiants amb recursos econòmics limitats, el Consell o sigui el govern valencià ha considerat oportú ampliar les possibilitats d’accés a aquestes beques.

La beca salari té una dotació màxima per beneficiari de 6.000 euros. Aquesta subvenció tindrà caràcter plurianual.

Així, entre les novetats de la nova convocatòria destaca l’ampliació de les possibilitats d’accés. En concret, podran beneficiar-se d’aquesta beca tant estudiants que inicien els seus estudis universitaris com aquells alumnes i aquelles alumnes de tots els cursos que disposen de menys recursos econòmics i compleixin amb els requisits econòmics i acadèmics exigits en la convocatòria.

A més, s’amplia el col·lectiu de persones potencialment beneficiàries, a l’incloure en el mateix als que estudiïn màsters habilitants, entenent aquests com els títols de postgrau que habiliten per a l’exercici de les professions regulades.

Per a estudiants de primer curs de grau es reservarà un 25% del pressupost global màxim establert. Per a l’estudiantat de segon i cursos superiors de grau, un 70%, i per a estudiants de màster orientats a l’exercici professional, un 5%. Les beques s’adjudicaran a estudiants que han gaudit d’aquesta beca en el curs anterior i, en segon lloc, a la resta d’estudiants.

Amb la convocatòria d’aquestes beques es manté el compromís de Consell de recolzar la permanència de l’estudiantat que ja es troba integrat en el Sistema Universitari Valencià.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere