Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

20a Trobada d’Estudiants Gitanes de Catalunya a la Universitat Rovira i Virgili

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquest dissabte (23/10/2021) se celebrarà a Tarragona la 20a edició de la Trobada d’Estudiants Gitanes de Catalunya. La trobada l’organitza l’Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen, amb el suport del Pla integral del Poble Gitano a Catalunya del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes trobades són un espai de debat i diàleg intergeneracional per reflexionar sobre allò que preocupa les dones gitanes en relació amb l’educació i a la superació de les barreres existents en les seves trajectòries educatives i socials. Entre totes cerquen i s’exposen actuacions d’èxit per reduir l’absentisme i l’abandonament escolar, així com per incrementar l’èxit educatiu de l’alumnat gitano alhora que es discuteix sobre quines incitaves existeixen actualment que estan aportant millores al sistema educatiu.

Per altra banda, les Trobades contribueixen a incrementar la participació de les dones gitanes en espais de debat, visibilitzen referents positius per a les nenes, joves i dones participants i milloren la imatge social del poble gitano.

Aquesta 20a edició tindrà lloc al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili a partir de les 16h. i està previst que hi assisteixin prop de 300 nenes, joves i dones gitanes d’arreu de Catalunya.

La taula inaugural que obrirà la Trobada comptarà amb la participació de la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Cesca Domènech; la quarta tinenta d’alcaldia i consellera de Participació Ciutadana, Districtes i Nova Ciutadania de Tarragona, Paula Varas; la vicerectora de la URV, Misericòrdia Camps, i la presidenta de l’Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen, Rosa M. Cisneros.

La jornada comptarà també amb una ponència marc a càrrec de Manuela Ruiz, educadora social, pedagoga i doctoranda en educació a la UB, responsable de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació de la Generalitat de Catalunya.

Tot seguit hi haurà la taula de referents, amb el testimoni de cinc noies i dones que explicaran el seu itinerari educatiu i mostraran quins han estat els elements clau per a l’èxit en aquest àmbit. Abans de l’acte de cloenda, es formaran diversos grups de treball i es posaran en comú les conclusions extretes.

Aquestes Trobades de dones gitanes són una actuació d’èxit del Govern català i les entitats que s’estan extrapolant a altres països d’Europa en el marc del projecte Romnia-Transform dins del programa ERASMUS+. L’objectiu del projecte és influir en les polítiques, difonent i ampliant pràctiques basades en l’evidència que hagin demostrat contribuir a la inclusió educativa i social de les dones i les nenes gitanes mitjançant la promoció d’una educació de qualitat i d’un espai de debat per a aquest col·lectiu socialment desfavorit.

Les 19 Trobades anteriors es van realitzar a La Mina, a Terrassa, a Girona, a Viladecans, a Montcada, a Gràcia, a Lleida, a Sant Roc, a Reus, a Badia, al Bon Pastor, Figueres o a l’edifici històric de la UB i van tenir mitjana de 300 dones participants cadascuna.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere