Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Convocats al País Valencià els premis Participa-Acció per destacar projectes de participació ciutadana i foment de l’associacionisme

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Les sol·licituds es podran presentar entre el 26 d’octubre i el 16 de novembre de manera presencial i via electrònica

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica del govern valencià ha publicat la convocatòria de la primera edició dels premis Participa-Acció que pretén destacar projectes en matèria de participació ciutadana i foment de l’associacionisme.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució per la qual es convoquen aquests guardons que premiaran aquelles iniciatives executades en el territori de la Comunitat per entitats locals, entitats ciutadanes i ciutadania que aporten valor i innovació en aquestes àrees.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que amb aquests premis “volem realçar els projectes que s’estan desenvolupant en matèria de participació a la Comunitat, a més de totes aquelles iniciatives que ens eduquen en participació i que ens ensenyen a participar”.

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que a través d’aquests guardons, que fomenten la participació, “seguim avançant en polítiques que impliquen la ciutadania perquè coneguen com poden exercir el seu dret de formar part de les decisions de les institucions públiques”.

S’estableixen dues modalitats de projectes que poden optar als premis. La primera d’elles s’orienta a impulsar iniciatives de participació ciutadana, és a dir, aquelles que facen possible que la ciutadania intervinga, de manera individual o col·lectiva, en el disseny, execució i avaluació de la gestió pública o en el plantejament de determinades polítiques públiques, expressant la seua opinió, aportant idees, suggeriments o propostes concretes de millora, o comunicant a l’Administració pública necessitats o problemes detectats, entre altres possibilitats. En aquest sentit, es pretén que la comunitat s’integre activament en l’exercici de la gestió política, enfortint la cultura democràtica i contribuint a la transparència de l’Administració.

Pel que fa a la segona modalitat de guardons, es premiaran aquells projectes d’educació per a la participació, tant en l’àmbit formal com en el no formal. L’àmbit formal abasta des de l’educació infantil i primària fins a l’educació secundària i l’educació superior. L’exercici del dret es concreta en la participació de l’alumnat en òrgans de representació i/o decisió en l’educació reglada, com a mínim durant l’educació obligatòria. S’entén educació per a la participació en l’àmbit no formal, aquelles pràctiques participatives en l’àmbit de l’educació no reglada, l’oci i el temps lliure.

Premis i termini de presentació de sol·licituds

Els premis consistiran en un diploma acreditatiu i una dotació econòmica que serà de 4.000 euros per al primer premi, 2.500 pel segon i 1.000 per a la tercera proposta guardonada, en cadascuna de les modalitats.

El jurat, en el qual estarà representat el Consell de Participació de la Comunitat Valenciana, podrà sol·licitar i obtenir l’assessorament d’especialistes o experts en aquelles matèries en què ho considere necessari o convenient.

Poden presentar les seues propostes a la primera edició de Participa-Acció les persones físiques i les entitats locals i ciutadanes que hagen realitzat projectes innovadors i de qualitat, que fomenten la participació ciutadana i l’associacionisme en els dos anys anteriors a la convocatòria. També aquelles persones i entitats esmentades que hagen realitzat projectes i/o activitats que siguen continuació d’altres ja iniciats en anteriors anys si persisteixen els fins pels quals es van iniciar, o si hi ha previsió de continuar-los en el temps.

Cada persona física o entitat només podrà presentar un projecte per convocatòria i modalitat. No podran concórrer a la convocatòria immediatament posterior, les persones físiques o entitats que hagen resultat premiades en l’edició del premi de l’any anterior.

Les sol·licituds es podran presentar entre els dies 26 d’octubre i 16 de novembre de manera presencial a qualsevol oficina PROP de la Generalitat o via telemàtica accedint a la seu electrònica de la Generalitat https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=22012 o en GVA Participació.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere