Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Convocatòria del la 6a. edició del Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) organisme del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya ha convocat la sisena edició del Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau per al curs 2021-2022.

El que és vol és fomentar, a través de la creativitat i de l’expressió artística, concretament el rap i la cultura hip-hop, el compromís per la pau dels i les joves.

Candidats

En la modalitat 1, poden presentar candidatures els centres públics, privats concertats i privats autoritzats, o en tràmit d’autorització (sempre que compleixin el requisit d’estar legalment autoritzats en el moment de resoldre la convocatòria), d’ensenyament secundari obligatori, formació professional i de batxillerat de Catalunya.

En la modalitat 2, poden presentar candidatures entitats públiques o privades, sense afany de lucre, d’acció socioeducativa, culturals, juvenils o cíviques, domiciliades a Catalunya.

Característiques dels projectes

Les entitats participants han de presentar una peça de rap, de creació i interpretació pròpia, a través d’una composició audiovisual en format vídeo. El vídeo tindrà una durada màxima de 4 minuts, incloent-hi els crèdits.

En la modalitat 1, el vídeo ha de ser realitzat i protagonitzat únicament per alumnes inscrits al centre.

En la modalitat 2, el vídeo ha de ser realitzat i protagonitzat únicament per alumnes inscrits al centre.

En la modalitat 2, el vídeo ha de ser realitzat i protagonitzat per joves d’entre 12 i 25 anys vinculats al centre o entitat que es presenta a la convocatòria. En queden excloses les candidatures de la modalitat 2 que comptin amb un participant que tingui més de 25 anys el dia que es compleixi el termini per presentar-les.

En totes dues modalitats, cal la participació activa de, com a mínim, tres persones, incloent-hi totes les que fan la gravació o que no surten en les imatges.

– Els versos han de ser de creació pròpia. Les bases o música instrumental poden ser de creació pròpia o d’ús lliure.

– Es poden presentar obres en l’idioma triat pels participants. Si aquest idioma no és el català, el castellà o l’anglès, serà imprescindible aportar una traducció escrita a una d’aquestes tres llengües.

– Les peces de rap presentades no poden haver estat premiades en concursos anteriors, però s’admeten obres gravades amb anterioritat a aquesta convocatòria, sempre que en compleixin tots els requisits.

– La composició ha d’estar vinculada a la cultura de la pau i, concretament, a una o diverses d’aquestes qüestions: la celebració de les diferències; la convivència en els espais urbans o escolars; crítica a la violència; denúncia de violacions de drets humans; solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats, o el paper dels i les joves en la construcció de la pau.

– L’obra es presentarà en suport digital i preferentment en format .avi, .mp4, .ogm, dv, .mov, .qt, .3gp, .asf, .wmv, .mpg o .mkv.

Dotació

Dotar la convocatòria del Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau 2021-2022 amb un import màxim de 5.000 euros.

S’atorgaran un màxim de dos premis per a cadascuna de les modalitats, sens perjudici de les mencions que el jurat consideri pertinent concedir.

El primer premi consisteix en l’enregistrament i la producció musical d’una peça de rap, de temàtica vinculada a la pau, en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic.

El segon premi consisteix en un taller de rap impartit a l’entitat o el centre guanyador per un professional del hip-hop.

Requisits

Cadascuna de les entitats participants pot presentar un màxim de tres candidatures al premi.

Lloc de presentació de candidatures

La presentació de la sol·licitud s’ha de fer pels mitjans telemàtics de Tràmits gencat (tramits.gencat.cat), mitjançant la Seu electrònica (seu.gencat.cat).

Termini de presentació de candidatures

Les sol·licituds es poden presentar a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i fins al 31 de gener de 2022 (amb motiu de la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau el 30 de gener).

Termini per al veredicte

Els premis de totes dues modalitats es lliuraran en un acte presidit per la presidència o la direcció de l’Institut Català Internacional per la Pau en el lloc, la data i l’hora que s’indiqui al web www.icip.cat.

Normativa

  Convocatòria (DOGC núm. 8530 de 26.10.2021)

  Bases reguladores (DOGC núm. 7919 de 17.07.2019)

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere