Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Dotze Universitats, Code Academies i Centres de Formació Professional impartiran la formació d’alt nivell digital impulsada per la Generalitat de Catalunya i el Mobile World Capital Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament d’Empresa i Treball, per mitjà del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), assigna els cursos i obrirà en breu el procés d’inscripció

S’han programat 24 cursos d’unes 300 hores en 6 especialitats molt demandades per les empreses

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha adjudicat a una dotzena de centres (universitats, Code Academies i centres d’FP) la realització dels 24 cursos per formar professionals en 6 especialitats d’alt nivell digital molt demandades per les empreses. Es tracta de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Tecno Campus Mataró, la UOC Corporate, la Fundació Universitat Rovira i Virgili, la Fundació Universitària de Girona, la Fundació Universitària Balmes, així com els centres de formació Multimèdia Tarragona, Disseny Educatiu, Bit Academy, Ironhak Group, Codely Tech i l’Ajuntament de Viladecans.

Aquest programa formatiu d’alt nivell digital, pioner a l’Estat, consta de 24 cursos d’unes 300 hores de durada i es formaran unes 500 persones. Les especialitats que s’impartiran són: Java Backend Developer, Open Sourcer Backend Web Developer, Frontend Developer, Android Mobile Developer, Data Scientist i Gestió de projectes d’implementació de CRM.

Els cursos, que no tenen cap cost per als alumnes, tenen un pressupost d’1,75 milions d’euros, aportats per Empresa i Treball a través del Fons Social Europeu. El programa s’ha dissenyat conjuntament entre Govern i el Mobile Word Capital Barcelona dins del marc de la Barcelona Digital Talent (BDT), l’aliança publicoprivada que treballa per posicionar Barcelona i Catalunya com a referents del talent digital.

En les properes setmanes s’obrirà el procés per seleccionar les 500 persones que rebran aquesta formació. Les persones interessades hauran d’estar inscrites al SOC com a demandants d’ocupació i complir amb els requisits que estableix cadascun dels programes formatius.

La formació incidirà en l’aprenentatge de noves competències i en el reciclatge de coneixements, amb l’objectiu de millorar les seves capacitats i facilitar la possibilitat de reorientar les trajectòries professionals dels participants. La previsió és que a l’entorn d’un 40% dels alumnes siguin dones.

És la primera vegada que el catàleg d’especialitats formatives del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) inclou cursos de nivell 4 i 5, és a dir, de formació professional per a l’ocupació d’alt nivell. Cal tenir present que prop d’un 10% de la població que està registrada com a demandant d’ocupació no ocupada té estudis superiors, i es pretén que convocatòries com aquesta afavoreixin la transició de professionals a sectors tractors d’ocupació, com és el digital.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere